Adidas odjenuo muškog modela u ženski kupaći kostim

Svijet

Adidas je u novoj reklamnoj kampanji lansiranoj u četvrtak odjenuo muškog modela u ženski kupaći kostim. Time je izazvao šokantnu reakciju kod brojnih ljubitelja njihove modne marke.

Nakon što je u četvrtak lansirana nova reklamna kampanja pod nazivom ‘Pride 2023’, Adidas je suočen s brojnim kritikama. Kontroverza je nastala zbog muškog modela koji je nosio ženski kupaći kostim.

Mnogi fanovi brenda su ogorčeni i optužuju Adidas da je izostavio žene iz svoje najnovije kampanje. Zanimljivo je da se sporni kupaći kostim prodaje na ženskom dijelu njihove službene web stranice.

Ova rasprava brzo je zahvatila Twitter, gdje su se šareni kupaći kostimi proširili, a mnogi prijete bojkotom Adidasa.

Odvratno i tužno
Jedan komentar na Twitteru izražava razočaranje: “Kada sam bio mlađi, oblačenje Adidas majice bio je trenutak ponosa. Adidas mi sada pruža još jedan trenutak ponosa – bacajući ih u smeće… Odvratno. Tužno.”

Kupaći kostim je kreirao južnoafrički dizajner Rich Mnisi kao dio proslave Mjeseca ponosa. Adidas je opisao kupaći kostim kao simbol “samoizražavanja, mašte i nepokolebljivog uvjerenja da ljubav spaja”.

Hashtag ‘BoycottAdidas’ postao je popularan na društvenim mrežama, a neki poznati sportaši su se obrušili na tvrtku. Američka plivačica i aktivistica za prava žena, Riley Gaines, je na Twitteru napisala: “Ženski kupaći kostimi nemaju izbočine.”

Kontroverzni kupaći kostim je dostupan za kupnju po cijeni od 70 američkih dolara na službenoj web stranici. Ranije je slična reakcija izazvala i tvrtka Nike kada su sklopili partnerstvo s transrodnom influencericom Dylan Mulvaney.

Jedna korisnica Twittera izrazila je svoje nezadovoljstvo riječima: “Ovo poništava žene. Bojkotiram i Adidas i Nike. Dovoljno je previše.”

novizivot.net