Preminuo jedan od američkih heroja: Imao „bezbroj zdravstvenih problema“, supruga i ćerka donele najtežu odluku

Svijet

Jedan od najpoznatijih kečera svih vremena preminuo je ovog četvrtka.

Bili Grejem je preminuo u 79. godini nakon borbe sa „bezbroj zdravstvenih problema“, a dugo je bio na aparatima koji su ga održavali u životu, preneo je britanski „Daily mail“.

Graham je jedan od najpoznatijih kečera svih vremena, bio je na intenzivnoj nezi mesecima unazad, a američki „TMZ“ je preneo da su supruga i ćerka odlučili da ugase aparat za održavanje u životu.

Zvezda američkog rvanja (WWE) je bila hospitalizovana u januaru zbog infekcije uveta, a ona se proširila na kosti glave i uha.

Otkazao mu je bubreg, imao je ozbiljno začepljenje srca i dijabetes.

Supruga Valerija je najpre odbijala da povuče najteži potez u životu.

„Molim vas molite se za mog supruga. Doktori su tražili da ga sklonim sa aparata za održavanje u životu. Odbila sam to, on je borac i njegova volja je jaka čak i kada telo nije. Bog je naša nada“, napisala je ona 15, maja.

Grejem je počeo rvačku karijeru 1969. godine, a za šest godina je postao jedna od najpoznatijih figura u SAD uz Hulka Hogana, Rika Flera i Ostina Ajdola.

Njegov stil borbe i ponašanja počeli su da slede Tripl Ejdž i Stiv Ostin i on je postao praktično i začetnik novog talasa boraca.

Postao je svetski šampion (WWWF) tokom 1977. godine.

nova.rs