FOTO Kaos i na sjeveru, brojne ceste i kuće poplavile. Stričak: Strašno, sve snage su na terenu

Region

Na stožeru ćemo sad vidjeti kakva je situacija. Uključili smo sve raspoložive snage, od vatrogasaca, civilne zaštite, HGSS-a. Sad idemo sumirati prve štete, rekao nam je varaždinski župan

Dugotrajna kiša izaziva velike probleme i na sjeveru zemlje, a varaždinski župan Anđelko Stričak jutros je objavio fotografije brojnih poplavljenih prometnica.

Na svom Facebooku navodi kako su poplavljene kuće i brojne ceste, a imaju i više odrona i klizišta.

– Cijelu noć sam obilazio teren, a i od ranog jutra. Smiruje se situacija, ali na stožeru ćemo sad vidjeti kakva je situacija. Uključili smo sve raspoložive snage, od vatrogasaca, civilne zaštite, HGSS-a. Sad idemo sumirati prve štete. Koliko se sjećam, ovo je prvi put da je cijela županija pogođena – rekao nam je kratko Stričak koji je dodao da u županiju dolazi i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Prema izvješću iz Hrvatskog autokluba, zbog vode na kolniku i odrona za sav promet su zatvorene: državna cesta D35 između mjesta Ivanečki Vrhovec i Stažnjevec; zatim cesta Cvetlin – Granični prijelaz Cvetlin; Žarovnica – Donja Višnjica; Šemovec – Jalžabet – Grešćevina; cesta u mjestu Kuljevčica; Breznički Hum -Jelenščak; Breznica-Sudovec; Lipovnik – Donja Voća; Lipovnik-Novaki, Prigorec – Ivanečka Željeznica i lokalna cesta u mjestu Dubravec.

24sata