Ova Žena Je Za 46 Godina Usvojila Čak 44-Oro Siročadi: Danas Joj Se Svi Dive I S Razlogom Je Nazivaju Sveticom

Zanimljivosti

Ova žena je za 46 godina usvojila čak 44-oro siročadi: Danas joj se svi dive i s razlogom je nazivaju sveticom

Žena iz Kine tokom 46 godina života, usvojila je 44 – oro dece koju je izvela na pravi put i pružila im sve uslove za pristojan život. Kong Zhenlan (71), žena iz kineske provincije svoj život posvetila je usvajanju i podizanju dece. Ona je tokom 46 godina usvojila čak 44 – oro siročadi. Uspela je da ih vaspita i odgaji na pravi način, te su mnogi od njih danas uspešni i obrazovani.

Uprkos činjenici da nije imala visoke prihode, kao i da njena materijalna situacija nije baš dobra, ova žena uspela je da sirotu decu izvede na pravi put. Ono što ju je podstaklo da napravi ovakav potez jeste nemogućnost da gleda siromašnu i gladnu decu na ulicama.

Jednog dana zaustavila se i uzela jedno siroče u ruke, tad je znala da mora napraviti nešto što će mu poboljšati život. Najstarije dete koje je usvojila danas ima 45 godina, dok najmlađe ima samo devet meseci. Deca koju je ova žena usvojila danas za nju predstavljaju veliku podršku. Zahvaljujući njima, ona je danas materijalno obezbeđena, dok joj oni pružaju finanskijsku potporu.

Kong je sav novac koji je imala trošila na hranu, kako bi svojoj deci obezbedila elementarne stvari i osigurala život bez stresa. Lokalni stanovnici takođe su joj bili od velike pomoći, dok je neretko hranu za svoje mališane tražila po kantama za smeće.

Skromna žena nedavno je za “Pear Video” otkrila kako poslednjih 40 godina spava samo dva sata dnevno. Ode spavati oko ponoći, nakon što spremi decu za spavanje i završi s poslovima, zatim ustaje oko 2 sata da proveri da li su sva deca pokrivena, te da li im nešto treba.

Obrazovanje – najbolji lek za siromaštvo

Kong oduvek živi u uverenju da je obrazovanje najbolji lek za siromaštvo, te se u skaldu sa tim pobroinula da svojoj deci omoguči uslove da se školuju. Sva njena deca uredno su završila školu, mnogi su studirali, dok danas rade kao doktori i profesori.

“Od ranog detinjstva podsticala sam ih da marljivo uče i da paze na časovima. Rekla sam im da je njihova dužnost učiti i da im je to jedina prilika da naprave nešto od sebe.”, ispričala je Kong.

Uprkos starosti i urušenom zdravlju, Kong još uvek brine o svojoj deci i posvećuje im se. Kong je u Kini postala veoma voljena, dok je njena priča viralna. Javnost je oduševljena njenim gestom, nazivaju je sveticom i dive joj se.

(stil.kurir.rs)