Ogromna kolona građana kreće od Skupštine ka Gazeli, Miša Vacić ometa protest

Region

Danas se održava protest “Srbija protiv nasilja”, a zatim i mirna šetnja građana od zgrade Skupštine Srbije, preko Ulice kneza Miloša do mosta Gazela, koji će zatim dva sata biti blokiran za saobraćaj

Mališić i Draža Petrović: Vlast je zatečena
Zamenica glavnog i odgovornog urednika NIN-a Vesna Mališić kaže za N1 da je današnji protest dobio više obeležja političkog skupa, zbog “ponašanja i postupaka vlasti prema svemu”.

Glavni urednik lista “Danas” Dragoljub Draža Petrović izjavio je da su motivi za protest “potpuno novi”.

Kako javlja reporter Nova.rs, nema nijednog pripadnika saobraćajne policije na uglu Kneza Miloša i Nemanjine, gde se oni obično nalaze kada su protesti ovakvog obima.

Još građana se priključuje šetnji
Građani se šetnji priključuju i sa raskrsnice Nemanjine i ulice Kneza Miloša, kod zgrade Vlade.

Kako javlja reporterka Nova.rs sa terena, obezbeđenje na skupu pokušava da skloni lidera Srpske desnice, Mišu Vacića.

On se nalazi na početku kolone i ometa skup.

Redari su pozvali policiju.

Građani koji su se okupili kod Skupštine, polako kreću ka Gazeli.

Sve je vše ljudi koji polako stižu ispred Skupštine Srbije. Saobraćaj je blokiran.

Zatvara se i Ulica kneza Miloša
Policija zatvara i Ulicu kneza Miloša kojom će kolona sa protesta krenuti ka Gazeli.

17:54
Poslednja poruka organizatora pred blokadu Gazele: „Vučiću bi bolje bilo da usvoji sve zahteve“

Narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je uoči današnjeg protesta i blokade Gazele da je predsednik Aleksandar Vučić počeo da se povlači i da bi bolje bilo da usvoji sve zahteve.

Saobraćaj ispred Skupštine već je blokiran, javljaju reporteri Nova.rs sa lica mesta.

Koji su zahtevi protesta?

Organizatori traže od vlasti u Srbiji da se kao reakcija na dve tragedije smeni rukovodstvo REM i RTS, oduzme nacionalna frekvencija televizijama Pink i Hepi i zabrane tabloidi koji promovišu nasilje.

Opozicija traži i hitnu sednicu Skupštine Srbije na kojoj će se raspravljati o odgovornosti Vlade, kao i o bezbednosnoj situaciji u zemlji. Nakon ostavke ministra prosvete Branka Ružića, traži se i smena ministra policije Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.

17:24
Ćuta: Vi treba da brinete o ludacima koji kod kuće drže bombe i kalašnjikove

Beograd, 11. maja 2023. – Predstavnici opozicionih stranaka okupili su se ispred zgrade Vlade Srbije kako bi predali spreman tekst ostavki ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašica i direktora BIA Alekandra Vulina. Narodni poslanik Zeleno-levog kluba Aleksandar Jovanovic Cuta dao je izjavu za medije. FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

Narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta, povodom najave MUP-a da će policija preduzeti potrebne mere „na zaštiti lične i imovinske sigurnosti i drugih prava svih građana“, da oni treba da brinu o „ludacima koji kod kuće drže bombe, kalašnjikove“.

Proslavljeni glumac Nikola Kojo objavio je danas na društvenoj mreži Tviter poziv na protest “Srbija protiv nasilja”.

„Da vam se zatre i pleme i seme, dabogda ti dete i otac bili ubijeni“: Simo Spasić stigao pred protest ispred Skupštine

Pred početak velikog protesta u Beogradu pod nazivom “Srbija protiv nasilja”, ispred Skupštine Srbije se našao bivši predsednik Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa prostora KiM Simo Spasić i počeo da postavlja svoje plakate. Iako ga je policajac opomenuo da to ne radi, Spasić je nastavio sa svojim poslom, a zatim sasuo čitav niz uvreda i pretnji na račun potpredsednika IO Demokratske stranke Darka Simića.

nova.rs