POLICAJAC U BANJOJ LUCI PRIJETIO NAVIJAČU SARAJEVA: ŠTA GLUMIŠ, DA TI UDARIM ŠAMARČINU?

Region

POLICAJAC U BANJOJ LUCI PRIJETIO NAVIJAČU SARAJEVA: ŠTA GLUMIŠ, DA TI UDARIM ŠAMARČINU?!

Borac je pobijedio Sarajevo 1:0 u sklopu 30. kola Premijer lige BiH. Ipak, u prvom planu je katastrofalno suđenje Miloša Gigovića, zbog čega je bilo dosta tenzija na terenu. Trener Gostiju Mirza Varešanović osudio je i ponašanje pomoćnog trenera Borca, Danimira Milkanovića za kojeg je rekao da je primitivac jer je psovao majku igraču Sarajeva.

-Najviše sam razočaran sitaucijom gdje pomoćni trener koji je zarađivao hljeb u Sarajevu psuje mom igraču s kojim je radio, to je najveći šamar. “

Osim toga, navijači Sarajeva su tek pred kraj poluvremena uspjeli da uđu na Gradski stadion u Banjoj Luci, iako su na vrijeme stigli u ovaj grad. Na Twitteru koji je objavio portal Vijesti.ba pojavio se video koji je sinoć nastao u Banjoj Luci, a na njemu se vidi rasprava pripadnika policije sa navijačima i prijetnje “šamarčinom”.

-Šta glumiš. Da ti udarim šamarčinu jednu – između ostalog se čuje kako jedan policajac prijeti navijaču Sarajeva, koji je očigledno koristio mobitel kako bi snimio postupke banjalučke policije koja nije imala milosti prema gostima iz Sarajeva.

Sarajevo će morati što prije da zaboravi sve što se dogodilo, te da se okrene sarajevskom derbiju protiv Željezničara. Nakon svega što se sinoć dogodilo, iz FK Sarajevo su objavili fotografiju navijača Bordo kluba iz Banje Luke uz poruku: “Utakmica traje 90 minuta”.

hayat.ba