KARIJERA IM BILA PREČA OD ŠKOLE! Neda, Bajaga, Zorica I Čola Završili Fakultet, A Većina Se Zadovoljila Diplomom Srednje Škole

Showbizz

KARIJERA IM BILA PREČA OD ŠKOLE! Neda, Bajaga, Zorica i Čola završili fakultet, a većina se zadovoljila diplomom srednje škole

Neda Ukraden, Zdravko Čolić, Momčilo Bajagić Bajaga, Suzana Mančić, Goran Žižak, poznatiji kao Di-džej Krmak, iza sebe imaju uspešne karijere, ali njihovo primarno obrazovanje nije upućivalo na to da će oni promeniti profesiju i postati javne ličnosti.

Pored njih ima i drugih poznatih ličnosti koje su mnogo uložile u svoje obrazovanje, pa su završile prava, ekonomiju, medicinu i druge fakultete, ali se tim profesijama nikad nisu bavile. Di-džej Krmak je jedna od najobrazovanijih ličnosti na muzičkoj sceni regiona, on ima čak tri završena fakulteta, i to pravni, filozofski i pravoslavni bogoslovski.

On u javnosti nikad nije pričao o svojim diplomama. Bavi se muzikom na sebi svojstven način, kosa ofarbana u nekoliko boja i neobična garderoba su njegov zaštitni znak.

Neda Ukraden je završila dva fakulteta: Pravni fakultet i engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Uvek napominje kako je ponosna na fakultetsko obrazovanje, ali i da joj je karijera pevačice dosta odmogla u studiranju. Čola je završio Ekonomski fakultet u Sarajevu. Tada mladog Čolića zapazio je Kornelije Kovač, koji je poželeo da bude član Korni grupe umesto Dade Topića. Uprkos tome što je bio na prvoj godini Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, došao je u Beograd i u grupi se zadržao šest meseci. Da bi roditeljima ispunio želju, postao je diplomirani ekonomista. Bajaga je završio književnost na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Suzana Mančić završila je prava, a pre toga je pohađala osnovnu školu “Đura Strugar” i Petu beogradsku gimnaziju. Zorica Brunclik je završila Ekonomski fakulteta u Nišu, a pokušala je da upiše i prava, dok Miloš Bojanić ima diplomu saobraćajnog fakulteta.

Pokojni Đorđe Balašević je na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu diplomirao na odseku geografije.

Ipak, veći je broj onih koji su se zbog karijere zaustavili posle završene srednje škole. Vera Matović je završila učiteljsku, Ceca Ražnatović srednju veterinarsku, Lepa Brena, Jelena Karleuša, Dragana Mirković turističku, dok su Indira Radić, Buba Miranović, Milan Stanković i Ćemo medicinski radnici.

(kurir.rs)