Karađorđevići na krunisanju u Londonu, srpska glumica šokirana: A za njih nema veze ovo što se dogodilo u Srbiji? FOTO

Region

Aleksandar i Katarina Karađorđević na krunisanju Kralja Čarlsa

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i njegova supruga Katarina prisustvuju današnjem krunisanju kralja Čarlsa.

Poziv je dobio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali zbog dana žalosti nije želeo da ode u London. Upravo je zbog situacije u zemlji ovaj potez Karađorđevića mnoge iznenadio.

Interesantno je da se, za razliku od Čarslovog sina Harija, srpski prinčevski par našao u drugom redu u Vestminsterskoj opatiji, dok su iza njih bili ostali predstavnici evropskih kraljevskih porodica. Naravno, već znamo da su dinastije Karađorđević i Vindzor u srodstvu, a pokojna kraljica Elizabeta bila je kuma princu Aleksandru.

Za ovu priliku Karađorđevići su odabrali svečani stajling. Posebnu pažnju izazvala je princeza Katarina, i dalje primetno mršavija, u jednostavnoj, elegantnoj haljini sa izvezenim detaljima.

– Princeza Katarina i ja smo počastvovani i veoma srećni što prisustvujemo istorijskom događaju, krunisanju mog dragog ujaka, njegovog kraljevskog veličanstva Čarlsa III. Ovakvi događaji su od velikog značaja za ustavne parlamentarne monarhije i njihove narode, jer odaju počast vekovnoj tradiciji i simbolizuju državnost. To su i prvorazredni kulturni događaji, koji imaju neprocenjivu vrednost za te zemlje i njihove građane – istakao je Aleksandar Karađorđević na zvaničnom Fejsbuk nalogu pred put u London.

– Ceremonija krunisanja predstavlja zavet monarha pred Bogom da će vršiti svoju važnu dužnost služenja narodu. Kralj Čarls već sa velikom predanošću izvršava te obaveze od najvećeg značaja. Siguran sam da će mu ovaj bitni događaj biti inspiracija da nastavi sa istom energijom i odlučnošću koju je nasledio od svoje pokojne majke i moje voljene kume, kraljice Elizabete II – nastavlja se u zvaničnom izveštaju sa Belog dvora.

– Gotovo sve kraljevske porodice Evrope i sveta, uključujući i kraljevski par Srbije, potvrdile su svoje prisustvo na istorijskoj ceremoniji. Ona će biti jedinstvena u poređenju sa prethodnim krunisanjem monarha Ujedinjenog Kraljevstva jer će biti prvo u istoriji kome će prisustvovati drugi krunisani šefovi država – napisao je prestolonaslednik.

Glumica Kalina Kovačević burno je reagovala na prizor iz Londona.

hellomagazin.rs