Sahranjena E.K. (14) žrtva masovnog ubistva u OŠ “Vladislav Ribnikar”, Vladika Ilarion – vikar patrijarha Porfirija održao opelo: “Molimo se gospodu da da snagu roditeljima”

Region

Ćerka legendarnog odbojkaša i odbojkaškog trenera Dragana Kobiljskog, E. K. (14) koja je stradala kobne srede, kada je četrnaestogodišnji dečak-ubica Kosta Kecmanović (13) počeo da puca na drugare i nastavnike u OŠ “Vladislav Ribnikar”, sahranjena je danas na Centralnom groblju.

Ćerka Dragana Kobiljskog i njegove supruge Nine, koja je tragično stradala kobnog 3. maja u krvavom piru u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru ispraćena je danas na večni počinak na Centralnom groblju.

Vladika Ilarion – vikar patrijarha Porfirija je držao opelo na sahrani i govor.

– Porfirije se moli za našu decu. Izuzetno mi je teško da pričam danas. Iz ove muke i bola, molimo se gospodu da da snagu roditeljima, da nastave život zbog Eme. Ona je vojnik i junak Hristov i nije slučajno što najbolji padaju, da bismo mi mogli da nastavljamo da živimo zbog njihove žrtve. Treba da se molimo i za dečaka i njegovu nesrećnu dušu.

Nekoliko stotina ljudi, među kojima su porodica, prijatelji, kolege Dragana Kobiljskog, nastavnici i drugari iz škole od E.K. (14) , su se poslednji put oprostili od njihove voljene.

Dečak-ubica Kosta Kecmanović (13) je u sredu oko 8.40 ušao u školu sa dva pištolja i počeo je da puca. Ubio je školskog čuvara Dragana Vlahovića, a zatom i osmoro dece, sedam devojčica i jednog dečaka, ranio je šestoro učenika i nastavnicu.

Kobiljski trenutno radi u odbojkaškom klubu Zalau u Rumuniji, a odmah nakon što je primio tužnu vest zaputio se ka Beogradu. On je tokom igračke karijere nosio dres Partizana, a potom je trenirao Crvenu zvezdu.

blic.rs