Potresan govor porodice na sahrani ubijenog čuvara Dragana: “Raširio je krila misleći da će sakupiti zlo olovo, tragediju nije sprečio”

Region

Veliki broj porodice i prijatelja okupio se ispred kapele na beogradskom groblju “Lešće” da oda poslednju počast tragično nastradalom čuvaru OŠ “Vladislav Ribnikar”, koji je zajedno sa još osam đaka tragično stradao od ruke maloletnog K. K.

Na Lešću se okupio veliki broj građana i na večni počinak ispratio Dragana Vlahovića (51), ubijenog čuvara Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” na Vračaru.

Članovi porodice su održali govor na sahrani.

– Došao je dan na koji niko nije bio spreman. Dragan je za rodbinu uvek bio Mita, a za ostale čika Dragan. Vedar, nasmejan, stvoren za šalu, najviše je voleo decu, a svoju nije imao… Najviše je bio srećan kad je dobio unuke od sestara. Đake je dočekivao i ispraćao svaki dan. Kao porodica imamo neprocenjive uspomene, ali smo ponosni što je imao toliku ljubav prema deci. Bio je nesebičan velikog srca. Neka mu je večna slava i hvala – rekao je jedan od članova porodice, dok je drugi nastavio:

– Naš neprežaljeni dragi sin ujak, brat porodica…. Bio je neko koga sam uvek pozvao kad sam došao u Beograd, bio je nešto posebno… Sada je pokazao pored dobrote i ljudskosti i hrabrost gde je raširio krila misleći da će sakupiti zlo olovo ne sluteći da će tim krilima prigrliti mališane. Tragediju nije uspeo da spreči.

Podsetimo, u Beogradu su sahranjeni K.M. (14) u 11.30 na Novom groblju, E.K. (14) u 12.00 na Centralnom groblju i Dragan Vlahović (51) u 12.00 na Lešću.

Oni su ubijeni u krvavom piru u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru.

Ispred crkve u Malom Orašju uveliko se okupio veliki broj građana uoči sahrane pet mladića, drugova koji su ubijeni u masakru koji je počinio U.B. (21).

24sedam.rs