Odvjetnica dječaka koji je ubio učenike i zaštitara: ‘Srbija se s ovime još nikad nije susrela

Region

Odvjetnica Borović pojasnila je i da on kao 13-godišnjak ne može pravno odgovarati bez obzira na činjenicu da je poznato da je počinio zločin

 

Odvjetnica Irina Borović viđena je jutros kako ulazi u beogradsku Palaču pravde. Ona je braniteljica dječaka (13) koji je srijedu u jutarnjim satima ubio osmero djece i pripadnika osiguranja škole.

 

Ozlijeđeno je i šest učenika te nastavnica. Uz to, zastupnica je i dječakovog oca koji je također u pritvoru

 

Radi se o delikatnoj situaciji s kakvom se Srbija i srpska javnost još nikad nisu susreli – rekla je u četvrtak u razgovoru za Danas.hr i pritom zamolila za strpljenje.

Pojasnila je i da on kao 13-godišnjak ne može pravno odgovarati bez obzira na činjenicu da je poznato da je počinio zločin.

– Ono što slijedi i što se još nije dogodilo su razgovori s cijelim timom psihologa, pedagoga, liječnika kako bi se definiralo i predložilo što dalje i gdje će biti smješten – rekla je Borović o daljnjem postupku kako bi se utvrdila dječakova razina ubrojivosti.

Jedna djevojčica i dalje je kritično
Dvojica dječaka ranjena u napadu su puštena, a djevojčica je i dalje u kritičnom stanju. Dječak u Hitnom i dalje je kritično, ima ozljedu kralježnice, rekla je ministrica zdravlja Srbije Danica Grujičić

Rekla je da je dobra vijest da su dva dječaka puštena iz bolnice, prenosi N1.

– Ne sjećam se da se ovako nešto dogodilo od devedesetih. Dvojica dječaka kojima je pomoć ukazana u Tiršovoj kući su pušteni kući, djevojčica je i dalje u kritičnom stanju. Djeca iz Kliničkog su dobro, puštena su s intenzivne njege s profesoricom. Jedan dječak je vrlo teško, ima oštećenje leđne moždine i ne pokazuje pokretljivost ruku i nogu – rekla je.

24sata