Uhapšena devojčica koja je nožem izbola svog druga i nastavnicu u elitnoj gimnaziji Ruđer Bošković

Region

Svi đaci su ispred škole

Učenica (16) koja je pohađala školu Ruđer Bošković uhapšena je danas odmah nakon prijave da je nožem povredila drugara (15) iz te škole i nastavnicu (43).

Pomahnitalu bivšu učenicu su savladali na licu mesta. Kako saznajemo, pre nekoliko meseci se ispisala iz te škole.

U toku je uviđaj.

Kako piše na sajtu ove ustanove, u Gimnaziji se ostvaruje nastavni plan i program propisan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije kao i međunarodni obrazovni programi: IB Middle Years Programme i IB Diploma Programme.

Na sajtu ove škole piše da je odlikuju savremene metode u nastavi, analiza svih oblika rada sa učenicima, realizacija brojnih vannastavnih aktivnosti, kao i odeljenja optimalne veličine (od 10 do 20 đaka). Radni dan podrazumeva celodnevni boravak učenika.

Pored redovne nastave, učenici mogu da učestvuju u slobodnim aktivnostima iz različitih oblasti: sport, ples, umetnost (dizajn, hor, film, dramska umetnost), strani jezici, lingvistika, novinarstvo, matematika, fizika, hemija, istorija, ekologija, šah.

Proces učenja se odvija i van učionice kroz đačke ekskurzije, rekreativnu nastavu, đačke razmene, izlete i jezičke i sportske kampove.

Tokom cele godine organizuju se posete kulturnim i naučnim institucijama, kao i gostovanja istaknutih umetnika, pisaca, sportista, naučnih radnik, navodi se na sajtu ove škole.

(Telegraf.rs)