Dirljivi crtež ispred škole užasa: Nije bio na popisu za likvidaciju, ali njega je dječak prvog ubio…

Region

Učenica drugog razreda osnovne škole nacrtala je zaštitara kojeg je dječak prvog ubio u svom krvavom pohodu. Zaštitar je bio omiljen pred djecom, bio je i prijatelj dječaku koji ga je ubio

Stotine ljudi položilo je cvijeće i zapalilo svijeće ispred osnovne škole u Srbiji gdje je 13-godišnji učenik ubio zaštitara, sedam djevojčica i jednog dječaka.

Naš heroj’, piše uz crtež koji smo snimili ispred škole.

Crtež se nalazi među cvijećem i oproštajnim porukama od nastradale djece. Nacrtala ga je učenica 2. razreda, a posvetila ga je zaštitaru D.V. kojeg je dječak prvo ubio u svom pohodu.

Kako je objavila policija, dječak je imao plan napada i popis za likvidaciju.

No zaštitar D.V. kojeg je navodno upucao s 15 metaka i ubio, nije bio na tom popisu.

Kako pišu srpski mediji, ubijeni zaštitar bio je omiljen među djecom, a bio je prijatelj s dječakom koji ga je ubio.

Čak su razmjenjivali poruke.

Imao plan napada i popis za likvidaciju
Srbiju je u srijedu potresao nezapamćeni masakr u školi, jedan od najgorih takvih slučajeva u Europi, kad je 13-godišnji dječak u školi ubio zaštitara i osmero djece. Ranio je još nekoliko učenika i učiteljicu. U najgorem stanju je curica koja ima prostrjelne rane glave i životno je ugrožena.

Policija je na presici pokazala jezive skice koje su pronašli u dječakovu domu.

Navodno su ga zadirkivali
Imao je plan napada i popis učenika koje želi likvidirati.

Navodno su ga zadirkivali duže vrijeme, a napad je planirao dugo.

Pištolje je uzeo iz očevog stana, imao je puna tri okvira s po 15 metara, a u ruksaku su mu pronašli i četiri Molotovljeva koktela koje je planirao zapaliti kako bi onemogućio policiji da uđe u školu.

Tri dana žalosti
Na presici su rekli i kako je dječakov otac, koji je u pritvoru, vodio sina na streljanu i da je s njim trenirao pucanje. Doma je imao dva pištolja koja je držao u sefu, ali dječak je očito znao šifru.

Dječakovog oca, inače radiologa, su uhitili i u pritvoru je. Majku i sestru sklonili su iz stana. Srbija je proglasila tri dana žalosti.

24sata.hr