ŠTA JEDE ŽENA KOJA JE SMRŠALA 45 KG ZA 10 MJESECI? ‘GUŠILA’ SE U SLATKIŠIMA, A ONDA JE IZBACILA SAMO DVIJE NAMIRNICE

Zanimljivosti

ŠTA JEDE ŽENA KOJA JE SMRŠALA 45 KG ZA 10 MJESECI? ‘GUŠILA’ SE U SLATKIŠIMA, A ONDA JE IZBACILA SAMO DVIJE NAMIRNICE

Blogerka Kristi Mekamon otkrila svoj trik za mršavljenje. Ispričala je kako joj je pošlo za rukom da se riješi onoga što je svima koji se bore sa viškom kilograma najveći problem – zavisnosti od slatkog!

Naravno, Kristi je želela da se oslobodi ove zavisnosti, željela je da bude mršavija i zdravija, ali nije mogla da se zaustavi. Psihički je bila “na dnu”. Izbjegavala je ljude, ne želeći da prijatelji i rodbina saznaju za njenu zavisnost od hrane.

Godine 2017, kada je Mekamon imala 45 godina, shvatila je da joj život nikada neće biti bolji, da je “to to”. Odlučila je da pokuša, ali ovog puta ozbiljno, da preokrene stvari i spasi se (jer, sa takvim navikama i gojaznošću, nije mogla ništa drugo da očekuje nego da se razboli).

Prvo što je riješila bilo je da se odrekne dvije namirnice koje su joj pravile najviše problema – šećera i prerađene hrane. Uvela je u jelovnik zdrave namirnice, počela je da jede tri puta dnevno i bez grickanja između obroka. Kristi priznaje da joj je tokom prvih mjesec dana bilo teško da promijeni ishranu, ali pripremila se da će se osjećati loše. Kada osjeti krizu, duboko bi udahnula, zastala, pomolila se i udaljila se od “loše” hrane. Prijatelji su joj bili velika podrška.

Kristi je za deset meseci uspela da smrša 45 kilograma i da u potpunosti savlada želju za nezdravom hranom. I danas jede tri obroka dnevno, a želju za grickanjem između – više nema.

Doručak: ovsene pahuljice sa bananama i jogurtom ili pirinčani kolači sa puterom od kikirikija i bananama

Ručak: šargarepa i celer sa humusom, kuvano jaje i borovnice

Večera: biftek ili piletina, ili salata od ribe i povrća.

Kristi kaže da se tek sad osjeća oslobođeno, da nema više onaj konstantan osjećaj krivice. Osnovala je organizaciju koja pomaže ljudima da se izbore sa zavisnošću od hrane i redovno piše blogove o zdravoj ishrani.

hayat.ba