Naš poznati pevač ostao bez dinara: “Nemam para za lekove, jedem hleb i mleko tri dana”

Region

Hasan Dudić jedan je od pjevača koji je na našim prostorima jako poznat i koji se na javnoj sceni nalazi dugi niz godina, pa i nekoliko decenija. On je pjevač starog kova, ali već odavno on po pitanju njegove pjevačke karijere nije aktivan, a također on se na neki način povukao i iz javnog života, pa se o njemu u poslednje vrijeme i malo toga zna. Ali sada su mediji došli do nekih saznanja o njemu, pa ćemo mi o tome u nastavku i da pišemo.

Naime, prema saznanjima medija, i onome što je i sam pjevač rekao, on živi u teškim uslovima, nema primanja, tačnije ima minimalna primanja koja ne mogu biti dovoljna da pokriju sve njegove troškove. Zbog toga je on tražio pomoć od vlade, ali istu on nije dobio, tako da je mnogo razočaran, opa je čak rekao da je spreman i da gladuje i da danima bude ispred vladinih zgrada kako bi oni obratili pažnju na njega, ali po svemu sudeći ni to nije pomoglo. On se prije nekoliko godina povrijedio tako da on više nije u mogućnosti da radi.

Hasan je inače bio u jako dobrim prijateljskim ali i nekim rodbinskim vezama sa pokojnim kraljem narodne muzike, Šabanom Šaulićem kao i sa njegovom porodicom. Kada je Šaban preminuo Hasan je ovu vijest jako teško podnio, a inače ostao je u kontaktu sa Šabanovom ženom i njihovom djecom. Rekao je kako su oni njega do sada više puta pitali da li mu je pomoć potrebna, ali njegov ponos mu nije dao da poklekne i da traži.

alternativaonline.info