ČIM URADITE OVO SA CVIJEĆEM RAŠĆE KAO IZ VODE: Biće Vam ŽAO Što Niste Znali Taj TRIK

Zanimljivosti

ČIM URADITE OVO SA CVIJEĆEM RAŠĆE KAO IZ VODE: Biće vam ŽAO što niste znali taj TRIK

Primijetili ste da vam biljke slabe i manje rastu? Ako primijećujete žute listove i manje bujanje cvijeća uglavnom je problem u zbijenoj zemlji! Da biste riješili ovaj problem, ne morate da presađujete cvijeće u veće saksije, niti da mu mijenjate zemlju.

Sve što bi trebalo da uradite jeste da običnom drvenom olovkom ili drvenim štapićem za kinesku hranu dobro izbušite zemlju i tako pospješite protok vazduha, piše Telegraf. Naime, što zemlja duže stoji u saksiji i što cvijeće dobija veću količinu vode, to zemlja počinje više da se stvrdnjava, pa ponestaje prostora koji je potreban da bi kiseonik mogao da cirkuliše kroz zemlju.

Laganim pokretima spustite drvenu olovku ili drveni štapić u saksijsku zemlju što dublje možete. Ukoliko čujete kako korjenčići biljaka pucketaju, nemojte da vas to zavara – samo nastavite da olovkom ili štapićem prolazite kroz zemlju.

Kada na ovaj način tretirate zemlju u saksiji, za šta vam po saksiji neće biti potrebno više od pet minuta, biljku zalijte manjom količinom vode koja je odstojala na sobnoj temperaturi. Biljka će upiti vodu, a korjenčići koje ste presekli prilikom tretiranja zemljišta će se lagano oporavljati.

Ovaj postupak primenjujte jednom mjesečno. Ako biljka i dalje zaostaje u rastu, presadite je u veću saksiju, a za sadnju koristite novu zemlju.

novi.ba