Danijel je heroj Hitne pomoći: Porodio je mamu u stanu, a tri bebe čak dobile i ime po njemu

Zanimljivosti

Danijel je heroj Hitne pomoći: Porodio je mamu u stanu, a tri bebe čak dobile i ime po njemu

“Krenuli smo po hitnom postupku”, prve su reči kojima svoj poslednji podvig, porođaj žene u stanu, opisuje Danijel Zuvić (32), heroj Hitne pomoći.

Danijel već 12 godina radi kao deo ekipe Hitne pomoći u Beogradu, i do sada je pomogao ukupno četiri porođaja. Najnoviji porođaj se dogodio pre dva dana, a on je hrabru mamu porodio u njenom stanu.

Za Telegraf.rs Danijel otkriva detalje avanture koju nikada neće zaboraviti.

– Dobili smo poziv oko jedan sat i tako smo krenuli po hitnom pozivu, jer kada je porođaj u pitanju to je prioritet. Mi smo stacionirani na Čukarici, a porođaj se dešava u Žarkovu. Javljeno nam je da je ženi pukao vodenjak i da je porođaj krenuo, bili smo tamo jako brzo – počinje za naš portal hrabri Danijel.

“Sin nas je sačekao na vratima”

– Krenuli smo i stigli za nekih 2,3 minuta, a na vratima nas je sačekao stariji sin žene. Ušli smo unutra, ona je ležala na boku. Kada sam sklonio spavaćicu, video sam glavicu i ruke. Proverio sma pupčanu vrpcu i porodio je, dok su kolege pripremale infuziju i sređivali bebu. Rodio se mali Pavle, a kada smo ga lupili po guzi, tad je počeo da plače i to je nestvaran osećaj. Mami smo dali infuziju, umotali bebu i odvezli je sanitetskim vozilom u bolnicu – priča nam Danijel.

Danijel nije želeo da pokupi sve zasluge, već je pohvalio i svoje kolege.

– Jedno veliko bravo za ekipu Hitne pomoći koja je sinoć dežurala na Čukarici, drugarica se uz pomoć njih porodila u stanu. Svi su bili divni, pogotovo medicinski tehničar koji je brinuo o bebi i mami dok nisu stigli u porodilište. Moja ekipa su doktorka Danela Milošević, vozač Srboslav Simić i ja smo uigrana ekipa, profesionalci, uvek ljubazni, fini i brzi, pa je i ovo proteklo u najboljem redu. Presrećni smo što se sve završilo kako treba, beba i mama su dobro, a mi ćemo ih uskoro i posetiti – priča nam i dodaje da je ovo četvrti porođaj koji je imao u karijeri, dve devojčice i dva dečaka.

– Do sada smo imali ukupno četiri porođaja van porodilište, dva puta kod kuće i dva puta u sanitetu i svi su se završili dobro. Tri bebe su čak dobile i ime po meni – dve devojčice koje sam porodio zovu se Danijela, a jedan dečak Danijel. Sada imamo i Pavla – kaže ovaj sposoban mladi čovek.

dijasporainfo.net