Babić ostao bez naslova: Poljak ga pobijedio u prvoj rundi!

Showbizz

Hrvatski boksač nije iskoristio povijesnu priliku koja mu se nudila. Poljak Lukasz Rozanski pobijedio je prekidom u prvoj rundi i osvojio WBC pojas u bridger kategoriji

Prvi put nakon 2007. godine hrvatski boks bio je na koračić od svjetskog naslova, ali nažalost, Poljak je bio nepremostiva prepreka. Hrvatski boksač Alen Babić (32) je u poljskom Rzeszówu izgubio od domaćeg miljenika Lukasza Rozanskog u meču za WBC pojas u bridger kategoriji.

Hrvat je s velikim najavama i maksimalno motiviran došao u Poljsku, ali sve je bilo gotovo nakon dvije minute. Rozanski je agresivno ušao u meč, serijom udaraca uzdrmao je hrvatskog borca koji je već na samom početku djelovao dezorijentirano. Nastavio je Poljak u istom ritmu, Babić je bio nemoćan i sudac je prekinuo meč.

Babiću je to prvi poraz u 11. nastupu, a Rozanskom 15. pobjeda u isto toliko mečeva i ujedno uvjerljivo najveća. U svojoj domovini se domogao svjetske titule.

Bio je ovo težak poraz za hrvatskog boksača. Trebat će neko vrijeme da zacijele rane. Nekoliko mjeseci pripremao se za meč koji mu je mogao promijeniti karijeru, no bio je gotovo nakon minutu i pol.

Dokazao se u svjetskom boksu i vjerujemo da ovo nije kraj njegovim šampionskim ambicijama. Ni ne sumnjamo kako će se Savage vratiti još jači i moćniji i uzeti ono što mu pripada, a to je pojas svjetskog prvaka.

24sata