OVE BILJKE NIPOŠTO NE SADITE U MALOM DVORIŠTU: Divno Cvjetaju I Lijepo Mirišu, Ali Imaju Jednu Veliku Manu

Zanimljivosti

OVE BILJKE NIPOŠTO NE SADITE U MALOM DVORIŠTU: Divno cvjetaju i lijepo mirišu, ali imaju jednu veliku manu

Sva ljepota i miris nekog cvijeća mogu da vam dojade ako vas biljke razočaraju drugim karakteristikama… evo na šta treba da pazite! Kad birate biljke za sadnju u malom dvorištu, treba da budete veoma pažljivi. Dok vlasnici velikih bašti mogu da se prepuste eksperimentima, vi nemate taj luksuz.

Sigurno ne želite da utrošite silno vrijeme u borbi protiv biljaka koje se nekontrolisano šire. Dovoljne su vam muke sa korovom. Zato je najbolje da izbjegavate cvjetnice iz spiska koji slijedi, ma koliko bile lijepe ili mirišljave

Visterija je prelijepa puzavica koju svi vole zbog nježnih cvjetova koji se spuštaju kao neki čarobni vodopad. Popularne su za pergole, pod njima se osjećate baš kao pod živim krovom. Međutim, ovo je agresivna biljka i preuzeće sav prostor u maloj bašti. Njeni izdanci mogu i da unište neke ograde ili fasade.

Ako imate malu baštu, bolje je da se uzdržite od sadnje đurđevka. On se toliko brzo širi da može da preuzme dominaciju čak i u lejama s povrćem. Zimzelena vinka je mnogima omiljena, jer brzo raste, dugo cvjeta i lijepo uspjeva pod sjenkama gustih krošnji – tamo gdje drugo cvijeće brzo ugine. Lijepo izgleda u popularnim kamenim vrtovima – alpinarijumima.

Vrlo se uporno širi, pa računajte da će brzo popuniti sav prostor. Ako je bašta malena, ovo nije biljka za vas.

 Lepa&Srećna