Ekskluzivno: Otkrivamo sve o novom staratelju Miljane Kulić

Showbizz

Starateljstvo nad Miljanom Kulić glavna tema u rijalitiju

Prošle nedelje na adresu kuće Marije i Siniše Kulić u Nišu stiglo je rešenje, odnosno predlog sa jedne privatne psihijatrijske klinike, da bi Miljana mogla da u nastavku svog života ima staratelja, ekskluzivno saznaje SCANDAL!

Po njihovoj proceni centar za socijalni rad treba da uradi veštačenje da ona bude lišena poslovne sposobnosti i da ne može da nastavi život bez staratelja.

Po zakonu Republike Srbije jedino Centar za socijalni rad uz odgovarajuću peporuku državnog psihijatra može nekoga da proglasi nesposobnim za obavljanje normalnog života i da mu se dodeli staratelj.

Takođe, zakon propisuje da štićenik u zavisnosti od stepena psihijatrijske procene može sam da odabere ko će da mu bude staratelj i ukoliko psihijatar donese takvo rešenje a Centar odobri staratelj može biti neko iz najbliže porodice kao što su otac ili majka.

To praktično znači da Miljana neće moći da donosi nijednu odluku bez saglasnosti Marije ili Siniše Kulića. Međutim, još uvek ništa nije rešeno, u razgovoru sa advokatom SCANDAL! otkriva sledeće:

– Uopšte ništa nije gotovo! Rešenje iz privatne psihijatrijske klinike i njihov predlog ne znače ništa ukoliko se Centar za socijalni rad zajedno sa nadležnim neuropsihijatrima ili konzilijumom ne slože sa tim, od toga nema ništa. Miljana ima pravo da to rešenje koje joj je stiglo i pobije. U svakom slučaju bez rešenja centra za socijalni rad koji je držana ustanova, ne može da se donese niti može da joj bude dodeljen staratelj – kaže advokat iz Beograda koji je spreman da Miljani ponudi pravnu pomoć ukoliko joj bude potrebna kada bude izašla iz Zadruge.

Miljana Kulić već neko vreme kuburi sa Marijom, njeni izlasci iz Zadruge su ustvari bili strogo planski što je ona i otkrila jer su majka i otac želeli da joj dodele staratelja, odnosno da neko od njih dvoje preuzme tu ulogu.

Suštinski ono što je istina, to je da Marija misli da Miljana uopšte nije svesna da joj veza sa Zolom škodi, On je nju uvukao u svet kocke i droge. Marija je otkrila da se Miljana sa Zolom osim što se kockala i drogirala. Srećom pa se nije navukla i nije ušla u pakao droge. Zbog svega toga Marija ima najveću želju da Miljanu odvoji od Zole.

Čak je Bebicu i ostavila u Nišu i smatra da je on idealan čovek za nju. Ukoliko bi Marija i Siniša uspeli u svojoj nameri, onda bi verovatno na silu Miljana moraala da se odvoji od Zole što ona ne želi. Ona je u rijalitiju takođe upozoravala na sve ovo što se dešava, međutim nije ni slutila da je njen boravak u Nišu i pregled na koji su je roditelji odveli, upravo doveo do onoga čega se ona najviše plaši.

Srećom, ima priliku da se izvuče iz svega i to će biti tek kada bude napustila rijaliti. Tek tada će moći da traži i pravnu pomoć.

IZVOR: SCANDAL

SLIKE: IVAN VUČIĆEVIĆ