Roditelji predlažu da direktorka OŠ „Đura Jakšić“ podnese ostavku zbog posete Kristijana Golubovića: „Skandalozno da jedan kriminalac osuđeni dolazi ovde“ FOTO, VIDEO

Region

Tačno u 18h u OŠ “Đura Jakšić” počeo je sastanak Saveta roditelja, nakon što je u ovoj školi sniman spot grupe “Crni Cerak” u kom je učestvovao i osuđivani kriminalac Kristijan Golubović. Predlog roditelja da direktorka da ostavku pozdravljen je apalauzom.

„Skandalozno, užasno, fuj, šund, bljak, da nam jedan kriminalac osuđeni, to što je rijaliti uopšte nije važno, mislim to je tek katastrofa, ali da jedan osuđeni kriminalac dolazi ovde. Da li su tu deca koja idu u ovu školu, to u opšte nije važno, on je u tom spotu predstavljen kao neki profesor i koliko sam video u pauzama on njima objašnjava kako je izbačen iz škole – to po meni nije normalno“, naveo je za naš portal Bojan Kovačević, jedan od roditelja.

Osim roditelja koji su deo Saveta, ispred škole su se okupili i drugi roditelji koji su protestovali zbog svega što se dogodilo.

Na samom početku direktorka škole rekla je da ju je tokom raspusta glumica Srna Lango pozvala i zamolila da joj ustupi učionice.

Beograd 20. april 2023. Osnovna skola Djura Jaksic protest roditelja Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Početak sastanka obeležile su tenzije, nakon što je direktorka negodovala zbog prisustva medija, ali i drugih roditelja koji su glasno zahtevali da se daju odgovori ko je dozvolio da se spot snimi.

Inače, Savet roditelja bio je ranije zakazan, ali da je ovaj događaj bio dodat kao jedna od tačaka dnevnog reda.

Uprkos izjavi direktorke škole koja kaže da nije znala ko će doći u školu, jedan od roditelja odogovornost svaljuje na direktorku.

„Saznao sam tako što je jedna od majki poslala snimak. Jako sam se zabrinuo kad sam to video. Ovo je isključivo propust direktora škola. Mogla je da proveri ko je Crni Cerak u roku od deset minuta. Zanima me kada će direktorka preuzeti odgovornost“, rekao je za Nova.rs Nikola Stanković, jedan od roditelja.

Beograd 20. april 2023. Osnovna skola Djura Jaksic protest roditelja Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Podsetimo, roditelji, ali i javnost ostali su u potpunom šoku nakon što je juče na društvenim mrežama osvanula informacija da je Golubović zajedno s članovima hip-hop grupe „Crni Cerak“ snimao spot u ovoj školi.

Ubrzo su stigle osude Golubovića, ali i direktorke škole Tamare Jelić koja je dozvolila da se ovakva predstava izvede u jednoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi, a reagovalo je i Ministarstvo prosvete koje je zatražilo od prosvetne inspekcije da hitno izvrši nadzor u školi.

Nova.rs je ovim povodom kontaktirala direktorku Osnovne škole sa Kanarevog brda, Tamaru Jelić, a ona je odmah odgovorila rečima: „Ništa se nije dogodilo“ i objasnila da im je ustupila prostor, te da su doveli decu koja su im bila statisti u spotu, a koja se vide na snimcima koje je objavio Golubović.

Majka četvrtaka koji pohađa osnovnu školu „Đura Jakšić“ rekla je za naš portal da se oseća osramoćena jer je u pitanju škola njenog deteta, ali i što je njen sin bio uzbuđen zbog posete bivšeg kriminalca i dodala da niko od roditelja koji su u Savetu nije bio obavešten da će se u školi snimati spot, a kamoli da će doći Kristijan Golubović.

Oglasilo se i ministarstvo prosvete nakon saznanja za ovaj slučaj i zatražilo od prosvetne inspekcije da hitno izvrši nadzor u OŠ „Đura Jakšić“. Iz ministarstva su osudili i „svaku zloupotrebu školskog prostora, jer je škola mesto gde se stiču znanja i uči o društvenim vrednostima“.

nova.rs