BORIS NAPUHAO 0.89 PROMILA OD TRI PIVE: KAŽE DA NIŠTA PRIJE TOGA NIJE JEO

Region

BORIS NAPUHAO 0.89 PROMILA OD TRI PIVE: KAŽE DA NIŠTA PRIJE TOGA NIJE JEO

Boris (40) zaustavljen je kako pijan upravlja audijem sredinom januara ove godine oko 22 sata u Zagrebu. Policija je izdala prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna od 390 eura, jednomjesečna zabrane upravljanja motornim vozilom uz obvezu plaćanja troškova prekršajnog postupka u paušalnom iznosu od 13,27 eura. No, sutkinja je odlučila da ga neće kazniti. Ne mora platiti baš ništa, niti mu je izrečena zabrana vožnje, i to bez obzira na činjenicu da je već kažnjavan za saobraćajne prekršaje.

Prema presudi Boris je upravljao audijem Ulicom Antuna Šoljana u Zagrebu s 0,89 promila alkohola, što je utvrđeno alkotestiranjem. Branio se kako je te večeri “popio tri pive, ali nije ništa pojeo prije toga” piše Danica.

-Žao mi je zbog počinjenog prekršaja, molim sud da mi ublaži kaznu ili izrekne opomenu te da mi se ne oduzme vozačka koja mi je nužno potrebna. Živim sam s dvoje maloljetne djece koje uzdržavam, a bivša supruga ne plaća nikakvu alimentaciju – požalio se Boris.

Sutkinja je Borisa na koncu proglasila krivim za vožnju u pijanom stanju, ali nije ga kaznila, već mu je izrekla opomenu. Presudno je bilo to što je samohrani otac i što majka ne plaća alimentaciju za djecu.

-Kao olakotno cijenjeno je priznanje djela, okolnost da okrivljenik dosad nije prekršajno kažnjavan radi sličnog prekršajnog djela te da prekršajem nisu prouzročene teže posljedice. Osim toga, iskreno je priznao počinjenje prekršaja te je samohrani otac dvoje malodobne djece. Otegotne okolnosti nisu nađene – naglasila je sutkinja u presudi koja je odmah postala pravomoćna.

hayat.ba