SPRIJEČITE DA ODJEĆA MIRIŠE NA VLAGU! OVO JE NAJBOLJE VRIJEME ZA SUŠENJE VEŠA VANI!

Zanimljivosti

SPRIJEČITE DA ODJEĆA MIRIŠE NA VLAGU! OVO JE NAJBOLJE VRIJEME ZA SUŠENJE VEŠA VANI!

Sušenje odjeće vani ima mnoge prednosti. Kućanstva štede na struji, ekološki je prihvatljivije, a sunce je prirodni dezinficijens i dezodorans. Što je još važnije, sunce neće skupiti odjeću. Ali uvjeti potrebni za sušenje na otvorenom nisu prisutni tokom cijele. Stoga vam danas donosimo praktične savjete što trebate znati kada svoju odjeću sušite na otvorenom, piše Dom i dizajn.

Dakle, kada je najbolje vrijeme za sušenje odjeće na otvorenom? Prozračni dani su uvijek najbolji za najbrže sušenje rublja vani i mogu čak pomoći da odjeća prestane “smrdjeti na vlagu. Nastojte objesiti veš što je moguće ranije tokom dana kako biste mu dali maksimalno vrijeme sušenja prije nego sunce zađe, te ga obavezno unesite do zalaska sunca.

Ne postoji minimalna temperatura za sušenje odjeće vani, zrak samo treba biti dovoljno suh. Ali, dobro je provjeriti vremensku prognozu dan ranije, ako planirate objesiti odjeću vani da se osuši – posebno ako planirate izaći i ostaviti rublje.

Prilikom vješanja rublja vani, važno je raširiti svaki odjevni predmet pojedinačno, te dati odjeći što više prostora. Izbjegavajte preklapanje odjeće jer će to spriječiti brzo sušenje.

Izbjegavajte ostavljati čarape skupljene u smotuljak i svakako odmotajte sve nogavice ili rukave koji su se zavrnuli tijekom pranja. Košulje trebaju biti otkopčane, a jakne raskopčane kako bi se omogućio što veći protok zraka, piše Dom i dizajn.

Kada je riječ o vješanju navlaka za poplune i plahti, treba ih objesiti za rubove i izbjegavati presavijanje preko crte. Ovo će omogućiti povjetarcu da uđe ravno u plahte i pomoći da se brže osuše.

hayat.ba