NASMRT GA PREBIO ‘Otac M.K.-a je došao jutros kod nas pitati kako je Jakov. Par trenutaka ranije javili su nam da je umro..‘

Crna hronika

Obitelji i dalje nije poznato što se točno dogodilo

Svijeće na zgradi NK Eminovci u kojem je igrao Jakov Bočkaj

Tuga, šok i nevjerica nadvili su se nad Eminovce, mjesto pokraj Požege iz kojeg dolazi 21-godišnji Jakova Bočkaja, mladi hrvatski vojnik koji je u nedjelju ujutro u Općoj županijskoj bolnici u Požegi podlegao ozljedama koje mu je u noći s petka na subotu navodno zadao njegov prijatelj još iz djetinjstva, sumještanin i suigrač u lokalnom NK Eminovci, M. K. (20).

Novinari PlusPortala otišli su do obitelji M.K., ali i preminulog Jakova.

Dolaskom pred obiteljsku kuću M.K., uočili su djeda te još jednu mlađu osobu s djetetom u naručju koji im nisu mogli ništa reći osim da sve saznaju preko medija. Razgovor je brzo prekinuo otac mladića te im, pišu, zaprijetio da se maknu s njegova posjeda ili će pozvati policiju.

Uputili su se zatim obitelji preminulog Jakova. Mada shrvani, odlučili su primiti novinare. Obitelji i dalje nije poznato što se točno dogodilo, no blizak član obitelji, koji je također doputovao iz inozemstva im je otkrio da je otac M.K. jutros posjetio obitelj stradalog mladića.

– Došao je i pitao za Jakova kako je, a par trenutaka prije iz Opće županijske bolnice Požega primili smo poziv da je umro. Čovjek nije znao za sebe. Ubijene su dvije obitelji. – kratko je kazao novinarima PlusPortala.

Osim obitelji i bliskih mu ljudi, svoju žalost izrazili su i Jakovljevi suigrači iz Nogometnog kluba Eminovci koji su na stadionu objesili i crnu zastavu u njegovu čast.

„Naš prijatelj i suigrač jutros nas je prerano napustio u svojoj 21. godini. Teško je vjerovati da više nećemo zajedno obući dres i kopačke, igrati s njim i zajedno se družiti. Jakov je ostavio trag na terenu i u našim srcima, bio je dobar prijatelj, igrač, sumještanin, uvijek nasmijan i podrška svim igračima. Obitelji, rodbini i prijateljima izražavamo iskrenu sućut i pružamo svu moguću podršku”, napisali su.

ŽDO: 20-godišnjak osumnjičen za nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnim ishodom
Dvadesetogodišnjak koji je u subotu u Požegi nasmrt pretukao 21-godišnjeg pripadnika HV-a, osumnjičen je za nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnim ishodom, a Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu u nedjelju je zatražilo istražni zatvor.

Ognjen Ljubičić, zamjenik županijske državne odvjetnice u Slavonskom Brodu rekao je da je istražni zatvor zatražen za osumnjičenog 20-godišnjaka zbog mogućeg utjecaja na više svjedoka. Odmah nakon Državnog odvjetništva osumnjičenik je odveden sucu istrage Županijskog suda.

Osumnjičeni 20-godišnjak je u subotu oko 2,15 sati na parkiralištu na Trgu Svetog Trojstva u Požegi nakon kraće verbalne prepirke fizički napao 21-godišnjeg mladića, pripadnika Hrvatske vojske.

Prema rezultatima istrage Policijske uprave požeško-slavonske, osumnjičeni je žrtvi zadao više udaraca u glavu, nakon kojih je 21-godišnji mladić pao na tlo. Napadač je potom žrtvu udario još nekoliko puta, a potom napustio mjesto napada.

Ozlijeđeni 21-godišnji pripadnik HV-a prevezen je u Opću županijsku bolnicu Požega gdje su se liječnici borili za njegov život. No, zbog teških ozljedama umro je u nedjelju ujutro.

Dr. Ivan Vukoja, ravnatelj Opće županijske bolnice u Požegi jutros je izjavio da su “tijekom jučerašnjeg jutra primili 21-godišnjeg mladića u kritičnom stanju koji je nakon reanimacije primljen u Jedinicu intenzivnog liječenja, gdje su se liječnici 24 sata borili za njegov život. Međutim borba nije bila uspješna i on je umro jutros u 9.20 sati”.

“Radilo se o ozljedama glave i neurokranije”, dodao je dr. Vukoja. (Hina)

jutarnji.hr