Ivanišević za Srpskainfo: Banjalučani uživajte, Nole je silno motivisan (FOTO)

Region

Trener najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, Goran Ivanišević, otkrio je u razgovoru za Srpskainfo da je veliki šampion izuzetno motivisan da na Srpska openu ode do samog kraja.

Dok je sa još jednim članom Đokovićevog stručnog štaba šetao ulicama Banjaluke popularni Zec ljubazno je pristao na kratak razgovor, odmah na početku priznajući da je oduševljen kompleksom u parku Mladen Stojanović.

– Nakon 30 i nešto godina sam ponovo u Banjaluci i osjećam se odlično. Sada smo bili na terenima, kompleks izgleda impresivno. Organizatori su stvarno napravili odličan posao, još samo da nas vrijeme posluži i biće odlično. Banjaluka ima spektakl kakav će teško moći da se ponovi, zato uživajte – rekao je Ivanišević za Srpskainfo.

Naglasio je da je Srpska open sigurno najveći sportski događaj u istoriji grada na Vrbasu.

– Kada vam u grad dođe najbolji svih vremena, zatim Andrej Rubljov i još niz sjajnih tenisera možete da budete ponosni. Nole je osvojio sve moguće, Rubljov juče masters u Monte Karlu, tu su još mnogi drugi asovi… – naglasio je osvajač Vimbldona iz 2021. godine koji sa srpskim asom pomjera granice „bijelog“ sporta.

Đoković je mnogo puta naglasio da su mu u ovoj fazi karijere prioritet grend slem titule, ali Splićanin podvlači da je zadatak isti na svakom turniru na kojem učestvuju.

– Nole je uvijek motivisan, on nikada ne želi da izgubi, hoće da osvoji svaki turnir. Neće biti lako u Banjaluci, svaki meč moramo da shvatimo vrlo ozbiljno. Rubljev igra odlično, ali ima tu još dosta dobrih igrača. Ipak, nadam se da će njih dvojica u nedjelju sastati u finalu i prirediti spektakl navijačima – zaključio je Ivanišević za Srpskainfo.

sdrpskainfo.com