OTKRIVENO ŠTA SE DESILO PRE NEZGODE Oglasili se roditelji nakon izletanja autobusa punog niških đaka: “Vozač NIJE bio umoran”

Region

Učenici i profesori gimnazije “Svetozar Marković” iz Niša nalazili su se u autobusu koji je danas oko 14.35 sati na auto-putu Beograd-Niš kod Kragujevca probio zaštitnu ogradu, ali su svi srećom prošli nepovređeni.

Kako je “Blic” ranije pisao, prema rečima izvora, do nezgode je došlo kada je vozaču autobusa M. P. (67) u jednom trenutku pozlilo. On je navodno dobio epileptični napad.

Autobus pun putnika je skrenuo sa autoputa i probio zaštitnu ogradu koja odvaja različite pravce i prava je sreća da niko nije stradao. Inače, vozač se trenutno nalazi u Opštoj bolnici u Jagodini.

Oglasili se roditelji
Prema rečima roditelja niških gimnazijalaca, deca su se uznemirila, ali su sada dobro i očekuje se da uskoro stignu u Niš.

– Deca su zabrinuta za vozača, njega je Hitna pomoć odvezla. Nije bio umoran, vozači su se u Beogradu promenili i ovaj nije vozio više od sati i po – rekla je majka jedne od učenica za “Telegraf”.

Podsetimo, dva autobusa puna đaka su se vraćala sa putovanja iz Španije za Niš, kada se dogodila nezgoda. Učenici koji su bili u autobusu koji je doživeo udes, pomereni su sa puta na travnatu površinu.

Prema našim informacija, očekuje se dolazak drugog autobusa koji će učenike da preveze do Niša.

(Blic/Telegraf)