DJED ŽRTVOVAO ŽIVOT DA BI SPASIO UNUKA IZ POŽARA! NIJE ZNAO DA JE MALIŠAN NA SIGURNOM

Region

DJED ŽRTVOVAO ŽIVOT DA BI SPASIO UNUKA IZ POŽARA! NIJE ZNAO DA JE MALIŠAN NA SIGURNOM

Tragična greška koštala je života Lotara B. (62), koji je žrtvovao svoj život da bi spasio unuka. Djed, naime, nije znao da je dječak na sigurnom. Djed je proveo noć sa svojim unukom (13) na Uskršnju nedjelju u luci u Gloveu. Rano ujutru iznenada je izbio požar.

Dječak je uspio da se spasi, ali su njegov djed i pas stradali u plamenu. Dorin T., dječakova majka i kćerka pokojnog, ispričala je za “Bild” kako je došlo do tragedije.

– Moj otac je ustao veoma rano na Uskrs i otišao u luku da pripremi svoj čamac za polazak. Htio je da ide na pecanje sa unukom. Moj sin je još spavao, ali ga je iznenada probudio dim. Kuhinja je bila u plamenu, pa je praktično bio zaključan u spavaćoj sobi. Vidio je da njegov djed više nije u krevetu, pa je imao dovoljno razuma da uzme psa Bena na rame i protrči sa njim kroz vatru napolje – započela je ona priču.

Kako se ispostavilo, razlog za djedovu fatalnu grešku bilo je to što kuća ima dva ulaza koja se ne mogu vidjeti u isto vrijeme, prenosi Sprskainfo.

– Dok je moj sin išao gornjom stazom da zaustavi automobile i dobije pomoć, moj otac se skoro u isto vrijeme vratio iz luke i protrčao kroz donji ulaz, gdje je plamtila baštenska kućica. Misleći da je dječak još u zapaljenoj kući, bez razmišljanja je pojurio da ga izvuče – dodaje Dorin.

Kako je rekla, pas Beno je vijerno potrčao za svojim gospodarem. Djedu i psu nije bilo spasa. Poginuli su u kući koja je izgorjela.

– Moj otac i moj sin – samo su protrčali jedan pored drugog. Očigledno su se promašili za samo nekoliko sekundi – rekla je ona.

– Ipak, željela bih da se zahvalim dobrovoljnim vatrogasnim društvima Glove i Sagard, koja su tako nesebično pokušali da spasu mog oca – rekla je Dorin.

Trinaestogodišnjak, koji je zadobio opekotine i u šoku je, otpušten je u ponedjeljak iz bolnice Sana u Bergenu.

– Izgleda veoma snažan – kaže njegova majka.

– Ali, naravno, niko ne zna šta se sada dešava u njemu. Mnogo je volio svog djeda. Zajedno su uradili mnogo – rekla je ona.

Tačan uzrok požara još nije poznat. Portparolka policije Dženifer Fišer rekla je da je vatra izbila u kuhinji, prenosi Telegraf.

– Šta je tačno izazvalo požar, tek treba da se utvrdi. Međutim, spoljni uticaj je malo vjerovatan – rekla je portparolka policije.

hayat.ba