“Griješi ko god kaže drugačije” Evo šta Banjalučani misle o Srpska openu (FOTO)

Region

Lijep prvi dan vikenda mnogi Banjalučani iskoristili su da obiđu teniski kompleks u pasrku Mladen Stojanović na kojem će za sedam dana biti odigrani prvi mečevi kvalifikacija za Srpska open.

Iako je oko Centralnog terena još mnogo mašina i građevinskih radnika, a u trenutku naše posjete „nicala“ je i najveća montažna tribina. Dosta radnika uređuje i okolinu terena, a sve je polako dobio obrise koji smo gledali na maketi. Na prvi pogled djeluje fantastično, a pozitivni komantari su i Banjalučana koji su došli u „inspekciju“.

– Kada se sve završi, očisti i sredi biće prelijepo. Griješi ko god kaže drugačije. Ovo je nešto što će ostati iza nas i sigurno će biti multifunkcionalan prostor – rekao je Vlado iz Banjaluke za Srpskainfo

Izuzetno mu je žao što nije uspio da kupi ulaznice bar za jedan dan.

– Pratim tenis, sport generalno, a Novaka Đokovića naravno volim najviše. Čuo sam da će u nedjelju biti slobodan ulaz pa ću sigurno iskoristiti priliku da dođem i pogledam mečeve kvalifikacija. Možda i sretnem Novaka. Nije mi želja da se uslikam s njim, već da se zagrlimo. Učinio je mnogo za sve nas, mnislim da toga nismo ni svjesni. Mnogo suza pustio sam dok sam gledao njegove mečeve, često i opsovao, ali sam na kraju ponosan na sve što je uradio – naglasio je Vlado.

Čika Marko polako krcka penzionerske dane i kaže da bar 250 njih provede u parku. Ne smeta mu što će od 16. do 23. aprila njegova ustaljena rutina biti malo narušena jer se očekuje dolazak na hiljade ljubitelja tenisa iz zemalja okruženja.

– Kako bi mi smetalo? Ovo je događaj decenije, možda i vijeka u našoj Banjaluci. Sve čestitke organizatoporima na spektaklu koji će se desiti. Kako svaki dan prolazim ovuda vidio sam kad asu prve mašine stigle u park i priznajem da sam bio skeptičan da će sve stići na vrijeme. Ovo što danas vidim je fantastično – naglasio je Marko.

Njegov sugrađanin Vinko oduševljen je kompleksom, ali je iznio i jednu zamjerku.

– Mišljenja sam da park nije trebalo toliko betonirati. Prostor oko Centralnog terena je lijepo sređen, taj sportski dio je lijep, tu je i novi kružni tok… Ipak, ne sviđa mi se što je park izgubio onu draž i ljepotu. Da sam na poziciji nekoga ko može da odlučuje ne bih to dozvolio, jer mislim da je trebalo sačuvati ono zelenilo koje je sada u dobroj mjeri prekriveno stazama – rekao je Vinko.

Srpska open je ATP turnir iz serije 250, a prvi nosilac je najbolji teniser svijeta Novak Đoković, dok će rekete u Banjaluci između ostalih ukrstiti Andrej Rubljov, Stan Vavrinka, Gael Monfis, te najbolji srpski teniseri.

srpskainfo.com