“ŽELIM DA ŽIVIM I IMAM DECU” Mina (22) je osetila bol u kičmi i više nije mogla da ustane – dijagnoza je bila NAJZLOĆUDNIJI TUMOR MOZGA

Region

Mina Pošarac ima samo 22 godine, tešku dijagnozu i svu snagu ovoga sveta da pobedi karcinom. Njena priča potresla je celu Srbiju, a devojka iz Rume prerano je spoznala šta znači bitka – za goli život.

Do februara 2022. godine Mina je živela uobičajenim životom. Tada je osetila bol u kičmi, nije mogla da ustane i izgubila je kontrolu nad telom i otad je u kolicima. Nakon hospitalizacije, urađene magnetne rezonance, operisana je. Međutim, biopsija nakon hirurške intervencije, zauvek je promenila Minin život – dijagnoza je bila najzloćudniji tumor mozga koji joj je na kičmi.

– Usledila je operacija u martu iste godine i sve je bilo u redu, čak mi je rečeno i da sam pobedila i da ga više nema, ali na moju žalost na kontrolnom magnetu utvrđeno je da se tumor vratio i sada su stvari mnogo komplikovane – rekla je Mina Pošarac za “Blic”.

Kako je ispričala za naš portal, tumor se pojavio na istom mestu na kom je već bio i zbog toga lekari ne žele da je operišu, jer smatraju da je previše rizično. Međutim, jedna privatna klinika u Turskoj daje nadu da će Mina i ovog puta pobediti smrtonosnu bolest.

– Klinika u Turskoj nudi mogućnost lečenja, koje bi obuhvatalo i ponovnu dijagnostiku, hiruršku intervenciju, kao i hemo i zračnu terapiju. Za to lečenje potrebno mi je oko 400.000 evra – rekla je za “Blic” Mina Pošarac koja je kod kuće u Rumi i čeka trenutak kada će joj dobri ljudi pomoći u borbi da ponovo živi kao nekad.

Ljubav kao najveća snaga

Znala je da su pred njom najteži dani, ali znao je i on, Minin momak, koji nijednog trenutka nije odustao od njihove ljubavi, već je njena najveća podrška i oslonac. Zbog svega što je učinio za nju tokom najmračnijih dana Mina mu je posvetila najlepše reči.

– Završavam osnovnu školu, osećam prve leptiriće u stomaku, zaljubljujem se do ušiju, u svoju prvu ljubav, njega. Njega uz kog sam odrasla, naučila o raznim stvarima kako o životu, tako i o ljubavi. Prolazimo razne životne situacije zajedno, odrastamo, odvajamo se zbog školovanja, čekamo jedno drugo nestrpljivo, planiramo život, radujemo se svakom zagrljaju, susretu, novom danu… Tada nam nailaze crni dani, dani u kojima zajedno ulazimo u najveću borbu, borbu za moj život – napisala je Mina ispod fotografije na kojoj je sa svojim momkom. Ta objava rasplakala je korisnike.

– Kažu ja sam junak? Okej, da li iko od vas zna da je upravo osoba pored mene izgubila svog oca od iste bolesti koja je napala njegovu devojku. Bila sam spremna da ga ostavim, uprkos svemu, jer nisam želela da proživljava iste traume još jednom u životu. Tada mi je rekao samo jedno: Oduzeo mi je jednu osobu koju sam voleo najviše, drugu mu neću dozvoliti da mi oduzme – navela je Pošarac i dodala:

– Zamolio me je da mu dopustim da ostane uz mene i da se zajedno borimo do kraja. Ljubavi, obećavam ti da ću za nas pobediti svako zlo i da ćemo se probuditi uskoro iz ovog ružnog sna i nastaviti po našim planovima. Samo ja znam čija sam imena izgovarala dok je nož sa zračenja sekao rak sa mojih leđa. Dužni smo im, ostvarićemo sve. Volim te do neba!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mina Pošarac (@mina_posarac1)

“Želim da živim”
Ona se ne predaje i nesalomiv duh gura je napred. Svesna situacije u koju ju je život stavio, ona ima samo jednu poruku za sve u Srbij, regionu, svetu!

– Moja želja je da živim, smejem se, rastem, razvijam se i rađam! Sada ste mi potrebniji nego ikada u životu! Molim sve humanitarne ljude dobre volje da mi pomognu da prikupim novac za svoje lečenje. Meni ne nedostaje apsolutno ništa osim novca. Ja želim, ja sam jaka, ja sam pobednik – napisala je Mina.

Sredstva su joj potrebna za lečenje u inostranstvu, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja, laboratorijske analize, specijalističke preglede, banjsku rehabilitaciju i fizikalne terapije.

Ako želite da pomognete da mlada Mina ponovo hoda, vrati se svojim svakodnevni aktivnostima i sa svojim momkom izgradi budućnost kakvu zaslužuje svaka devojka, možete to učiniti na sledeće načine:

Pošaljite SMS 1471 na 3030

ili uplatom na:

Dinarski račun: 160-6000001615237-70

Devizni račun: 160-6000001616536-53

IBAN: RS35160600000161653653

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

blic.rs