IZA SVEGA SE KRIJE MONSTROUZNA PRIČA Sara je nasmrt izbola penzionera (77) zbog čega je dobila TRI I PO GODINE robije i ovacije komšiluka kada je izašla iz zatvora

Zanimljivosti

Kada je saznala od sina da je komšija (77) pokušao da ga poljubi i dodiruje, za Saru Sanders više nisu važili nikakvi zakoni, usled čega je uzela nož i nasmrt je ubadala penzionera već na samom ulasku u njegov stan. Kao epilog, ona je osuđena na kaznu zatvora, ali je od strane komšija dočekana kao heroj.

Sara Sends (32) iz Engleske, ubila je 2015. godine Majkla Plisteda (77) komšiju sa osam uboda nožem usled čega je prvobitno dobila kaznu od sedam godina, koja joj je kasnije smanjena na pola.

Višestruki predator pedofil
Ubijeni Pilsted je bio višestruki povratnik u zatvor i seksualni predator koji je u 30 godina imao čak 24 presude za isto delo, prethodno se zvao Robin Mult, i u trenutku kada je ubijen čekao je na novo suđenje zbog napada na dvoje dece mlađe od 13 godina. Naime, kako se navodi on je služio kazne za napade koje je sprovodio nad maloletnim dečacima starim između 14 i 16 godina.

Kako se utvrdilo na sudu, Pilested je napao nekoliko dečaka iz koimšiluka, između ostalog i sina Sarine prijateljice, koja je na sudu ispričala kako je pokušao da joj obljubi dete u prodavnici.

Napao joj sina
Prema Sarinim rečima u istrazi i na sudu, situacija je kod nje eskalirala kada joj je sin rekao da ga je komšija jurio oko zgrade, dobacivajući mu neprimerne reči. Tada je, kako je rekla, odlučila da ode kod njega na vrata, sa nožem u rukama, ali bez želje da ga bije.

“Nisam nameravala da ga ubijem, želela sam da prizna svoje zločine. Nije ispalo onako kako je ispalo na kraju. Trebalo je da me sasluša”, rekla je ona pred sudom.

Kako je ispričala, pred očima joj se smračilo nakon što mu je rekla šta je imala, nakon čega je Pilsted počeo da se smeje, govoreći kako su “svi dečaci lažovi koji su mu uništili život”.

Prema rečima sudije, za nju je olakšavajuća okolnost bila ta što nije bežala sa lica mesta i što nije sakrivala oružije sa kojim je počinila ubistvo.

Ovo je bio slučaj u kojem se optužena odmah predala policiji u veoma stresnom stanju, nikada nije osporavala odgovornost za ubistvo, nije iskoristila priliku da se oslobodi dokaza i pokazala je pokajanje”, rekao je sudija.

Jeziva istina
Krajem novembra 2022. godine, javnost u Britaniji, ali i širom sveta ostala je nema kada se saznalo da je Pilsted ubijen od strane Sare upravo zbog napada na njena dva sina, nakon čega jepokušao da obljubi i trećeg. Prvi put govoreći zajedno, njena tri sina su ispričala za BBC da ih je on svu trojicu seksualno zlostavljao, a govorili su i o tome kako se sada osećaju povodom onoga što je njihova majka uradila.

Njen najstariji sin Bredli, koji je tada imao 12 godina, prošle godine se odrekao prava na anonimnost da bi otkrio zlostavljanje. U intervjuu za BBC News, njegova mlađa braća blizanci, Alfi i Ris, sada su uradili isto. Imali su 11 godina kada je njihova majka ubila čoveka optuženog da ih je zlostavljao.

Komšiluk je dočekao kao heroja
Osuđena je na tri i po godine zatvora, ali su brojne majke iz komšiluka prijavile Plisteda i zahvaljujući tome je puštena na uslovno izdržavanje kazne.

„Majke iz kraja priredile su mi nezaboravni doček. Smatrajući da sam heroj čitavog kraja i zaštitnik dece, kao i da sam se žrtvovala u ime svih njih, a za dobrobit dece, poručile su mi da će mi biti doživotno zahvalne. Bila sam ganuta. Ništa lepše nisam doživela“, rekla je Sara za portal San.

(The Sun/BBC)

blic.rs