Dobre vijesti za Triviće

Region

Fond zdravstvenog osiguranja je donio odluku da će desetogodišnji Igor Trivić, obolio od neizlječive bolesti Dišenove mišićne distrofije, biti uvršten na listu za interventni uvoz lijeka „Translarna“.

Podsjećamo, Igor je prva osoba u BiH koja prima ovaj lijek čija sedmična doza košta oko gotovo 14.000 KM, odnosno oko 700.000 KM godišnje.

– Tender će biti raspisan za desetak dana, tako da bi čitava procedura mogla biti završena za oko 50 dana, tako da je potrebno obezbijediti novac za taj period u iznosu oko 80.000 KM, kaže sveštenik Ljubiša Nović, jedan od pokretača akcije „Igor mora da živi“.

Igor dobija 6 dozu lijeka, unazad mjesec i po dana, i prve reakcije su odlične.

– Igor se osjeća odlično, u školi odličan, stabilan, lakše se kreće, nema grčeve, ne pada, nije iscrpljen, definitivan pomak od kada koristi lijek i sada možemo sa sigurnošću da kažemo da je akcija uspjela. Prvi put se popeo uz stepenice, bez grčeva, dizanja, podizanja, bolova, korak za korakom, stepenicu po stepenicu, sporo, ali je uspio, kaže Nović.

Još jedna dobra vijest je se Igorovoj majci Branki, oboljeloj od karcinom limfnih čvorova, podudaraju matičnim ćelija,a njenog brata podudarni, tako da će nakon treće doze hemoterapije i nakon toga sa svojim bratom odlazi u Beograd na transplataciju matičnih ćelija.

glasregije.net