Bolesno dijete je postalo čudo zahvaljujući majčinom mlijeku – on je zaista veliki dar od Boga

Zanimljivosti

Postoji citat: „Posebna je vrsta boli koja nastaje pri pripremanju mjesta u svome srcu za dijete koje nikada ne dođe“.

Majka, Trisha Long Bell, jako dobro poznaje tu vrstu boli. Ona se je 7 puta pripremala za dolazak djeteta i svih sedam puta joj je srce slomljeno kada bi izgubila to isto dijete.

Ona i njezin suprug su već imali 3-godišnjeg sina, no njihova želja za djecom bila je iznimno snažna. No svaka nada završila bi još jednim spontanim pobačajem.

Tada je još jednom zatrudnjela te se sve činilo u redu – do poroda.

Njezin sin Ezrah rođen je bez otkucaja srca i bez kisika u mozgu. Nakon što je zadobio ozbiljnu ozljedu mozga, liječnici su rekli Trishi i njezinom suprugu da je najbolje da „ga puste“. Rekli su da neće imati nikakav život zbog stanja u kojem se rodio.

No, Trisha je odbila dopustiti da bol prošlih pobačaja uništi njezinu nadu u Ezraha.

Majčino mlijeko je izliječilo njegov mozak

Odlučila je boriti se za njega. Kasnije je napisala objavu na Facebooku kojom je pokazala da je Ezrah pravo čudo:

„Moja je beba rođena bez otkucaja srca. Bez dotoka kisika u mozak. Bez pulsa. Oživljen je nakon dugih 11 minuta. Dijagnosticirana mu je teška šteta na mozgu. Sjećam se kao da je to bilo jučer – rekli su mi da on neće imati nikakav život… da ga samo pustimo. Sjećam se da sam sjedila u bolnici, molila sam se, nadala i plakala. Sjećam se da sam ga očajno željela popraviti. Sjećam se osjećaja beskorisnosti jer je moje tijelo iznevjerilo mog sina. Osjećala sam se slomljeno. Dok sam sjedila kraj njegovog kreveta razmišljajući kako da mu pomogne, napokon sam shvatila da postoji nešto što mogu učiniti.

Kao majka, znala sam da mu mogu dati jednu stvar koju mu nitko drugi nije mogao dati, MOJE MLIJEKO! Moj starijeg sina nisam dojila više od 3 mjeseca. Tako da sam znala da ovo trebam učiniti za Ezraha, bez obzira koliko će to teško biti. On se borio za život, a ovo je bio jedini način na koji mu mogu dati moje sve! Nisam znala hoće li mu moje mlijeko pomoći, ali je moja vjera bila snažna. Nisam ni znala koliko ću brzo spoznati pravu moć majčina mlijeka. To je jednostavno, čudesno.

Sada, 14 mjeseci poslije, znam da je moje mlijeko igralo ulogu u izlječenju mozga mog sina. ZNAM TO. Ženska tijela su tako nevjerojatna. Način na koji smo povezani sa svojom djecom. Kako naša tijela znaju točno što učiniti tijekom poroda. Kako zacjeljuju… i tada odaberemo sve to ponoviti. To je nevjerojatno predivno. Imala sam 7 spontanih pobačaja, a ova je beba moje čudo zajedno sa mojim 3-godišnjim sinom.“

Ovo je zaista veliki dar od Boga. Ezrah nikada ni nije pozvan voditi „normalan“ život, nego poseban život – kao i svi mi.

„Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam’ – riječ je Jahvina – ‘naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu“ (Jeremija 29,11).

saznajemo.info