Majka je prvi put uzela u naručje bebu tešku manje od pola kilograma, sve u sobi je dovela do suza

Uncategorized

Majka je prvi puta uzela svoju novorođenu bebu u naručje i sve u bolničkoj sobi ostavila u suzama.

Kada su Angela i Michael Bakker saznali da iščekuju djevojčicu bili su presretni. Pomisao odgajanja djeteta i stvaranja sjećanja kao jedna obitelj bilo je sve što su ikada željeli.

Na žalost, taj je san bio ugrožen kada je Angela rodila 15 tjedana prerano. Bila je trudna samo 25 tjedana, a mogućnost da njihova djevojčica Naomi Joy preživi, bila je vrlo malena.

No, osoblje Renown Regional Medial Centra na odjelu za intenzivnu njegu novorođenčadi neprestano je radilo na tome da Naomi bude na sigurnom i u pravom okružju. Nakon dva dugačka tjedna Angela i Michael su napokon dobili priliku držati svoju prekrasnu bebu.

Dodir kože na kožu jedan je od najvažnijih stvari koje dijete može doživjeti nakon rođenja. No Naomi je bila smještena u inkubator unutar plastičnog balona te više od dva tjedna nije primala ništa doli povremeni dodir svojih roditelja.

Takav dodir kože na kožu naziva se „klokan njega“ te se vjeruje da znatno pomaže u razvoju prerano rođene djece. Zbog toga je NICU osoblje odlučilo da je vrijeme da maknu Naomi iz balona te dozvole njezinim roditeljima da ju drže.

Iako se rodila s manje od pola kilograma, smatralo se da je u dovoljno dobrom stanju za taj pothvat. Proces je prošao vrlo glatko uz 8 medicinskih sestara koje su osiguravale da Naomi bude sigurno premještena na Angelina prsa.

Angelino lice je zasjalo radošću kada je na prsa primila svoju predivnu bebu. Njezine su se oči raširile u čuđenju dok je medicinski tim radio oko nje, ali je tada počela sjati jer je nakon toliko vremena mogla napokon držati svoju kćer.

Na svu sreću, Angela i Michael su nakon toga mogli držati svoju kćer svih 128 dana koje je provela u bolnici. Zahvaljujući kvalitetnoj i neprestanoj njezi osoblja u bolnici i pozitivnosti njezinih roditelja, Naomi je sada zdrava i sretna malena djevojčica.

Pogledajte trenutak kada je Angela prvi put u naručje uzela svoju bebu.

novizivot.net