SAHRANJEN TANASIJE UZUNOVIĆ: Tuga na Novom groblju, ćerka Sofija JECALA na sav glas

Region

Tanasije Uzunović preminuo je 10. marta na VMA, a danas je sahranjen u u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Komemoracija legendarnom glumcu je održana u Narodnom pozorištu, gde su se okupili njegova porodica, prijatelji i kolege.

Ivana Žigon je održala potresan govor na sahrani legendarnog Tanasija, a njegova ćerka Sofija je jecala na sav glas.

Nakon što je opelo završeno, svi su se uputili ka Aleji zaslužnih građana gde će glumac biti sahranjen.

Njegova ćerka Sofija je stigla prva na sahranu, kao i Tanasijeva bivša žena, a nakon njih i Tanasijeve kolege među kojima je prvi došao Tihomir Stanić i Nenad Hadži Maričić, Vuk Kostić, Kalina Kovačević, Dragan Gagi Jovanović…

Tanasijeva koleginica, Zlata Numangić održala je govor na komemoraciji.

“On je nekako uvek bio tu. Bio je zainteresovan uvek za ono što se dešava u pozorištu… Sada ostaju sećanja… Bio je važan glumac i čovek. Prvo sećanje na njega me vraća četrdesetak godina unazad u Srpsko narodno pozorište”, rekla je ona sa knedlom u grlu.

Podsetimo, Tanasije Uzunović rođen je u Nišu 1942.godine. Pozorišnu akademiju završio je u klasi profesorke Ljiljane Krstić.Osim u pozorištu, igrao je u preko 50 filmova i TV drama.

Najpoznatiji je po ulozi Rajka Maleševića iz televizijske serije “Moj rođak sa sela”. Dobitnik je Sterijine nagrade i Oktobarske nagrade grada Beograda. Ženio se tri puta i ima ćerku Sofiju.

blic.rs