KAKO DA PREPOZNATE SVJEŽU PILETINU? U PRODAVNICI JE TEŠKO ODREDITI DA LI JE MESO SVJEŽE, A UZ OVAJ TRIK BIĆE VAM LAKŠE

Zdravlje

KAKO DA PREPOZNATE SVJEŽU PILETINU? U PRODAVNICI JE TEŠKO ODREDITI DA LI JE MESO SVJEŽE, A UZ OVAJ TRIK BIĆE VAM LAKŠE

Piletina je vrsta mesa koje se odlično kombinuje sa raznoraznim drugim sastojcima, a odlična je i za kuhanje, prženje i pečenje u rerni… Uz nju uvijek možete da dobijete fenomenalan obrok, međutim, prije same termičke obrade mnogo je važnije da piletina bude svježa kako se ne bismo otrovali.

Osim izgleda, boje, čvrstoće i mirisa, postoji jedan genijalan trik kako u prodavnici da prepoznate svježu upakovanu piletinu. Sve što treba da uradite, sudeći po video koji je postao viralan na Internetu, jeste da dodirnete pakovanje pilećeg mesa.

Ako je pakovanje naduto i ima vazduha i mjehuriće, to je znak da nije svježe i da ga nikako ne kupujete! Prema riječima djevojke koja je postavila ovaj video, vazduh u plastičnoj ambalaži znači da je meso prebrzo podleglo promjeni temperature. Samim tim, došlo je i do rasta bakterija, zato uvijek izbjegavajte kupovinu mesa koje je ovako naduveno.

S druge strane, piletunu koju možete da dodirnete bez poteškoća od viška vazduha je dobra i svježa za upotrebu. Takođe, prilikom kupovine obratite pažnju i na rok upotrebe, kao i na naznaku – upotrebljivo do. hayat.ba