Organizatori najavljuju dolazak Novaka: Đoković na spisku prijavljenih za prvi masters na šljaci

Region

Organizatori Mastersa u Monte Karlu saopštili su spisak prijavljenih igrača, a na njemu je i ime Novaka Đokovića. Za srpskog tenisera bi to trebalo da bude povratnički turnir.

S obzirom na to da se spisak prijavljenih igrača za masterse pravi automatski na osnovu rang liste, ovakav ishod je očekivan. Zbog toga je Đoković bio i na listi za turnire u Indijan Velsu i Majamiju.

Na spisku prijavljenih igrača su i Karlos Alkaras, Stefanos Cicipas, Kasper Rud, Tejlor Fric, Danil Medvedev, Andrej Rubljov, Holger Rune… Tu je i Rafael Nadal, uz dodatak da se od njega očekuje potvrda zbog povrede sa kojom se muči od Australijan opena.

Međutim, sada je ralno očekivati da prvi reket sveta i zaigra na turniru. I sam Đoković je najavljivao da planira da se takmiči u Monte Karlu, koji je na programu od 9. aprila.

Organizatori nisu propustili priliku da na promotivni poster stave i lik osvajača 22 grend slema.

Inače, Novak je titulu u Monte Karlu podizao dva puta u karijeri – 2013. i 2015. godine.

Ipak, na njegovom zvaničnom sajtu i dalje nema potvrde da će to biti naredno takmičenje na kojem će učestvovati. Tamo i dalje piše da nema zakazanih događaja.

Tako je od kad je postalo jasno da Đoković neće moći da učestvuje u Indijan Velsu, jer mu kao nevakcinisanom inostranom državljaninu nije dozvoljen ulazak u Sjedinjene Američke Države.

Srbin se još zvanično nije povukao sa mastersa u Majamiju, iako je gotovo izvesno da ni tamo neće moći da igra.

blic.rs