“JESTE LI VI GLUVI? NEMATE UKUSA!” Bura prozivki zbog poteza Hrvatske, fanovi Evrovizije u šoku – mreže gore zbog OVOGA!

Zanimljivosti

Na društvenim mrežama se žustro komentarisalo glasanje Hrvatske na švedskom izboru pesme za Evroviziju.

Nakon Srbije i brojnih zemalja koje su izabrale i saopštile svog predstavnika na predstojećoj Evroviziji, na red je došla i Švedska koja je prethodne večeri prikazala svoje kandidate.

Publici su se predstavile brojne muzičke zvezde, a pobedu je na kraju odnela Lorin koja je sa pesmom “Tattoo” od samog starta važila za favorita. Ipak, nakon njihovog izbora mreže ne prestaju da bruje o potezu hrvatskog žirija. Fanovi ovog takmičenja ostali su u šoku kada je hrvatski žiri na sinoćnjem švedskom izboru za pesmu za Evroviziju favoritkinji Lorin dodelio samo 8 bodova.

Komentari su bili brojni i iz različitih delova sveta, a na mrežama ih nimalo nisu štedeli. “Jedino Hrvatska nema ukusa, vidim. A sudeći po pesmi koju oni šalju na Eurosong, ni ne čudi me”, “Hrvati, jeste li vi gluvi?”, “Hrvatska je očito ove godine odlučila da se zeza s Eurosongom na svim nivoima”, “Hrvati, jeste li vi OK?”, “Ne čudi me s obzirom na to kakvo smeće šalju u Liverpul”, “Imaju obraza nakon što su odabrali onaj haos od pesme, tu zemlju treba ‘kenselovati'”, pisali su fanovi Eurosonga u neverici.

Inače, Hrvatska je bila jedna od osam zemalja čiji je žiri glasao na švedskom izboru za predstavnika na Eurosongu (Melodifestivalen). Od tih osam zemalja Hrvatska je bila jedina čiji žiri pobednici Lorin nije dao 12 bodova.

Podsetimo, Lorin je već jednom najprestežnije muzičko takmienje dovela svoju zemlju. Ona je pesmom “Euphoria” 2012. godine odnela ubedljivu pobedu na Evroviziji. Pogledajte Lorin sada i poslušajte pesmu koja će predstavljati Švedsku:

(MONDO/ Index.hr)