Pismo koje trebaju pročitati svi djedovi i bake: Bez vas ništa ne bismo mogli!

Zanimljivosti

Jedna blogerica je napisala pismo koje trebaju pročitati svi djedovi i bake. Evo što im je poručila, a nakon što ga pročitate, bit ćete im još zahvalniji.

Lynn Shattuck, blogerica i majka, napisala je dirljivu objavu svojim roditeljima. Svi oni koji imaju djecu znaju koliko je uloga baka i djedova u njihovu životu i odrastanju važna te će se zasigurno složiti s ovom majkom.

Donosimo cijelu njezinu objavu.

Hvala vam, mama i tata.
Nije neobično čuti kada bake i djedovi govore da je predivno vidjeti njihovu djecu kako postaju roditelji, ali ne čujemo često što ti isti roditelji vide kada njihovi roditelji postaju baka i djed.

Nikada nisam sumnjala da ćete biti dobri kao baka i djed, rekla Lynn.

Uvijek ste me podržavali bez obzira na moje izbore.

Slijedili ste me preko cijele države. Kao i mnogi roditelji odrasle djece, bili ste spremni postati baka i djed još i prije nego smo mi bili spremni postati roditeljima.

No, jednako kao što nisam mogla zamisliti kakva će moja djeca biti, kako će moj sin biti tvrdoglav ili kako će imati predivne plave oči, tako nisam mogla zamisliti ni kako ćete predivni baka i djed vi biti.

Hvala vam: Za način na koji oči naše djece zasjaju kada vas vide.
Moj sin mi otima mobitel kada vi zovete jer ne može dočekati da vam ispriča sve o svojim nogometnim karticama, treningu ili knjizi koju čita. Moja 4-godišnjakinja se za vas jako trudi, čak je nažvrljala cijelu rečenicu: „Volim provoditi vrijeme s vama“, u čestitci za majčin dan.

Hvala vam što se satima igrate s djecom.
Hvala za sve bitke i ratove koje ste s njima u igri vodili. Hvala za sve napuhane balone. Hvala za sve pauze i odmore koje nam dajete – to je najbolji dar koji nam možete dati. Hvala, hvala, hvala.

Hvala što me podnosite kada pretjeram jer mislim da im dajete previše slatkiša ili im previše puštate da gledaju televiziju.
Polako i nesavršeno učim opustiti se. Hvala što nikada ne komentirate kako odgajamo našu djecu, čak i ako je to drugačije od vašeg načina odgoja. Hvala što ste uvijek uz nas, što me učite da osoba ne prestaje biti roditelj kada dijete napuni 18 – roditeljstvo je vječno.

Najviše, hvala vam za bezuvjetnu ljubav i podršku koju ste mi uvijek davali.
Taj temelj je ključan za mene kao roditelja. Naučili ste me da djeca imaju svoju osobnost čim su se rodila. Pokazali ste mi kako se nositi s njima i prihvaćati njihove razlike s poštovanjem.

Znam da će vam i moja djeca jednog dana za ovo zahvaliti.

novizivot.net