SNEŽANI SMO SVI POTREBNI U NJENOJ ŽIVOTNOJ BORBI: Svakog trenutka može da dobije SPASONOSNI POZIV! LJUDI, USTANITE!

Region

Pomozimo Snežani da pobedi u ovoj životnoj borbi

Trenutno u Srbiji na novi organ čeka više od dve hiljade ljudi, uključujući i oko 30 mališana. Među njima je i 49-godišnja Snežana Stanković iz Vranja kojoj je potrebna transplatacija bubrega, ali u Srbiji je šansa za to minimalna.

Dok se ne izmene Zakon o presađivanju ljudskih organa i Zakon o ljudskim ćelijama i tkivima, u Srbiji se problem sa malim brojem transplantacija neće pomeriti sa mrtve tačke, a ujedno treba raditi i na promeni svesti građana o donorstvu. Jedino će na taj način pacijenti koji već godinama čekaju na novi bubreg, jetru, srce moći da dobiju spasonosni organ i tako produže život.

Zbog svega gore pomenutog, a kako Snežana nema ni živog donora, prinuđena je da šansu potraži u inostranstvu. Troškovi oko njenog lečenja iznose oko 8,8 miliona dinara. Novac je potrebno prikupiti što pre jer telefonski poziv iz Belorusije, u kojoj bi trebalo da joj bude presađen zdrav bubreg, Snežana može dobiti svakog trenutka, a do tada bi trebala da ima ceo iznos na računu.

Snežana je do 2007. godine bila zdrava osoba koja se bavila sportom, vodila uredan i zdrav život. Međutim njoj je pomenute godine, rodivši drugu ćerku, nakon carskog reza i prateće sepse otkazao levi bubreg i odstranjena joj je materica.

Kakvu borbu je vodila od tog trenutka, Vranjanka je ispričala je za Espreso.

“Od te operacije pa narednih 9 godina ja sam donekle normalno živela sa jednim bubregom, naravno vodivši računa o ishrani, međutim moje zdravstveno stanje je počelo da se pogoršava 2016. godine kada i je desni bubreg počeo da otkazuje u svojoj funkciji”, govori nam Snežana Stanković.

Iako njeno zdravstveno stanje nije pokazalo boljitak, Snežana nije prestajala da radi. Upravo je “famoznog” 11. maja 2020. godine (u jeku korona virusa) bila na svom radnom mestu kada joj je koleginica na poslu rekla da izgleda “žuto” te je istog dana uradila analize krvi i saznala da je njeno zdravstveno izuzetno pogoršano.

Rezultati su bili frapantni, i desni bubreg je skroz otkazao, kreatin je već došao do 1000, a pacijenti kojima je kreatin preko 600 moraju na hemodijalizu. Živela sam u nadi da će sa par dijaliza bubreg da profunkcioniše, međutim to se nije desilo”, priča dalje Snežana za Espreso.

Od tada pa danas, Snežana radi u prepodnevnoj smeni, dok u trećoj smeni od 18 časova tri puta nedeljno po čeitiri sata provodi na hemodijalizi.

Nažalost, i pored dijalize i pomoćnih lekova često ima velikih oscilacija u padu krvne slike i imuniteta. Iz dana u dan sve teže podnosi sam proces hemodijalize jer je već u stadijumu kad njen organizam prestaje da reaguje na date terapije.

Snežana ima 2 ćerke od kojih je jedna maloletna i one su joj najveća motivacija da ozdravi. Osoba je koja uvek gleda pozitivno na život, i koja uvek sa osmehom na licu pomagala svima.

Sada je njoj potrebna naša pomoć. Za Snežanin osmeh i novi život, pokažimo humanost.

Sredstva su joj potrebna za transplantaciju bubrega, specijalističke preglede, laboratorijske analize, lekove i putne troškove.

Pomozimo Snežani!

Pošalji broj 1447 na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001614904-02

Uplatom na devizni račun: 160-6000001616175-69

BAN: RS35160600000161617569

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

(Espreso /