Biden operirao leziju na prsima. Liječnik otkrio: Kancerogena je, ali uspješno smo sve otklonili

Svijet

Američki predsjednik operiran je sredinom veljače. Liječnik smatra da je on zdrav, snažan i sposoban za obavljanje svojih obaveza u Bijeloj kući

Kožna lezija uklonjena s prsa američkog predsjednika Joea Bidena prošlog mjeseca bila je karcinom bazalnih stanica, čest oblik raka kože – rekao je njegov liječnik u petak, dodajući da nije potrebno daljnje liječenje.

Dr. Kevin O’Connor, liječnik Bijele kuće koji je bio dugogodišnji Bidenov liječnik, rekao je da je “svo kancerogeno tkivo uspješno uklonjeno” tijekom predsjednikova rutinskog pregleda 16. veljače.

Liječnik smatra da je Biden (80) zdrav, snažan i sposoban za obavljanje svojih obaveza u Bijeloj kući.

Navodi da je rana lijepo zarasla i da će predsjednik nastaviti s redovitim pregledima kože kao dijelom svog rutinskog zdravstvenog plana, javlja Associated Press.

Bazalne stanice su među najčešćim i lako izlječivim oblicima raka, osobito ako se rano otkriju. O’Connor je rekao da se nemaju tendenciju širenja kao drugi oblici raka, ali mogu narasti, zbog čega se uklanjaju.

Bidenu je iz tijela uklonjeno “nekoliko lokaliziranih nemelanomskih karcinoma kože” prije nego što je stupio na dužnost predsjednika, rekao je O’Connor u svom sažetku predsjednikova zdravlja od 16. veljače. Istaknuo je da je Biden zasigurno proveo puno vremena na suncu tijekom svoje mladosti.

24sata.hr