Tonči Huljić komentirao zabranu cajki u gradovima: ‘Gluposti, to su neki šerifi krenuli sprovoditi’

Region

Gradonačelnik Osijeka, Ivan Radić po uzoru na kolegu iz Pule, otkazao je ‘turbofolk’ koncert, Međutim, u četvrtak je ipak tamo nastupila srpska pjevačica Milica Pavlović

Nakon što je pulski gradonačelnik Filip Zoričić (40) zabranio koncert turbofolk glazbe u tom gradu to je izazvalo burne reakcije, kako javnosti tako i poznatih glazbenika. Među njima našao se i Tonči Huljić (61) koji je imao komentar na njihovu odluku.

– Tolika glupost. To su neki šerifi, koji se tu nešto pitaju, krenuli sprovoditi. Prvo gradonačelnik Pule pa je od njega vidio i gradonačelnik Osijeka. Vidjela žaba gdje se konj potkiva pa i ona podigla nogu – rekao je za Telegraf.

Gradonačelnik Osijeka, Ivan Radić po uzoru na kolegu otkazao je koncert, ali u četvrtak je ipak tamo nastupila srpska pjevačica.

– Jučer je Milica Pavlović napravila sjajan koncert u Osijeku. Ništa oko čega bismo se trebali brinuti – dodao je Tonči.

Podsjetimo, Ivan Radić je na Facebooku obrazložio svoju odluku o zabrani.

Osijek je srednjoeuropski grad koji ima naglašenu europsku dimenziju, grad koji se intenzivno razvija u pravu slavonsku metropolu, grad koji ima najveću kulturnu manifestaciju Istočne Hrvatske u vidu Osječkog ljeta kulture koji dokazuje kako kultura i umjetnost savršeno pristaju gradu na Dravi – napisao je gradonačelnik Osijeka tada.

24sata.hr