Čovjek spašava vuka zaglavljenog u zamci, četiri godine kasnije ona mu spašava život

Zanimljivosti

Šetajući krajnjim sjeverom, čovjek je naišao na ozlijeđenog vuka. Shvativši da je vučici potrebna njegova pomoć, spasio ju je. U to vrijeme nije ni slutio da će jednog dana u budućnosti ona i njega spasiti.

Priča je počela kada je čovjek šetao šumom. Odjednom je naletio na ogromnog vuka. Nasmrt preplašen, stao je. Trebao mu je trenutak, ali je ubrzo shvatio da je vučja šapa uhvaćena u zamku.

Približio se iscrpljenom i ozlijeđenom vuku. Primijetio je da je puna mlijeka i da mora imati mladunce u blizini. Htio ju je osloboditi iz zamke, ali unatoč njezinom stanju, ona to nije imala.

Ne znajući što drugo učiniti, dao se u potragu za njezinom vučjom jazbinom u nadi da će moći pomoći njezinim mladuncima. Nakon što je pronašao jazbinu, pozvao je gladne mladunce koji su na kraju napustili sigurnost jazbine. Uhvatio je štence, stavio ih u torbu i odnio majci.

Vuk je odmah nanjušio njezine mladunce i pozvao ih. Bebe su se ponovno ujedinile sa svojom ozlijeđenom majkom i ubrzo su je dojile. Znajući da i njihovoj majci treba hrana, čovjek je otišao po mrtvog jelena kojeg je vidio na stazi i donio ga vuku.

Znajući da vučica ima dovoljno hrane da izdrži nekoliko dana, čovjek je postavio svoj kamp u blizini dok je razmišljao o mogućnostima da je oslobodi. Ujutro je otkrio štence u svom kampu kako se igraju dok ih je majka promatrala.

Ovo mu je dalo ideju; možda bi mogao zadobiti vučino povjerenje preko njezinih štenci. Počeo se približavati vuku, razgovarati s njom, hraniti je, sve dok ga na kraju nije pustila blizu sebe. Napokon je uspio osloboditi njezinu šapu iz zamke.

Umjesto da pobjegne, vučica je pokazala svoju zahvalnost tako što je pozvala čovjeka i pozvala ga da pođe za njom u šumu. Tamo je ugledao njezin čopor od 8 drugih vukova koji su je zavijanjem dočekali.

Proveo je neko vrijeme promatrajući čopor dok nije došlo vrijeme da ode. Vukica i njezini mladunci neko su ga vrijeme pratili, kao da se opraštaju. Međutim, njihova priča nije bila gotova.

Četiri godine kasnije čovjek se vratio u šumu. Posjetio je mjesto stare zamke i vratio se tamo gdje su nekada živjeli vukovi. Dok je bio tamo, naletio je na ogromnog medvjeda koji ga je potjerao na drvo. U strahu za svoj život, čovjek nije znao što drugo učiniti pa je pozvao vukove.

Na njegovo veliko olakšanje, vukovi su dotrčali i prestrašili medvjeda, spasivši mu život. Kad je medvjed nestao, otišli su svi vukovi osim jednog. Prepoznao je da je to isti vuk kojeg je jednom spasio. Sada ga je spasila. Nikada se više nije vratio u šumu, ali je zadržao svoja nevjerojatna sjećanja na svoje susrete s vukovima.

Molimo podijelite ovu nevjerojatnu priču sa svojom obitelji i prijateljima.

hr.kristinseala.com