Tragična sudbina mlade srpske glumice: Borila se sa teškom bolešću i izgubila bitku u 21. godini

Crna hronika

Glumica Dostana Nikolić pre godinu dana izgubila je bitku sa akutnom leukemijom kada je preminula u 21. godini.

Dostana Nikolić glumila je u popularnim domažim ostvarenjima i studijala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a kada je trebalo najviše da uživa u životu i da gradi svoju karijeru, njen uspon prekinula je teška bolset.

Mlada glumica je obolela od akutne leukemije, a sa ovom bolešću hrabro se borila.

I njene starije kolege angažovale su se u njenoj borbi, te su se uključili kako bi prikupili krvi.

Nažalost, Dostani nije bilo spasa.

Vest o smrti svojevremeno je podelila njena starija koleginica i profesorka Danijela Vranješ, koja je tada obavestila javnost o tragediji koja jepotresla Srbiju.

„Naša Dostana nas je sinoć napustila. Nema sam“, kratko je na društvenim mrežama napisala Vranješ uz fotografiju sa mlađom koleginicom u januaru 2022. godine.

Nekoliko nedelja pre smrti glumice, kolege su javno delile problem sa kojim se Dostana suočila i apelovali na građane da daju trombocite B krvne grupe, kako bi joj pomogli.

„Pre nekog vremena uočila je modrice i hvala univerzumu, brzo uradila analize koje su pokazale toliko zabrinjavajuće rezultate da je zadržana na Urgentnom a kasnije prebačena na Klinički na hematologiju. Ali, što bi rekla njena doktorka, na vreme. Ovo je prapočetak bolesti“, opisala je najraniji početak borbe mlade Dostane njena sestra Maša.

Dostanu Nikolić publika je upoznala u seriji „Urgentni centar“ i drugim projektima. Dostana je glumila u nekoliko domaćih serija, a studirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

nova.rs