Mnogi tvrde da su ovo najbolji ćevapi u Zagrebu. Ova naša porcija sigurno nije

Region

ZDRAVLJAK Sport na utrinskoj tržnici (Barčev trg 16) poznat je među ćevapomanima. Pišu mu serenade, opjevavaju kao omiljenog godinama. U trenutku pisanja ovog članka Sport na Googleu ima 1148 recenzija s prosječnom ocjenom 4.3. U zadnje vrijeme zaredale su se neke četvorke, no i dalje ima jako puno zadovoljnih mušterija koje kažu: “Sjedni, pet.”

“Ćevapi su solidni, ali ne bih ih hvalio kao jedne od najboljih u Zagrebu kako su neki recenzenti sugerirali. Lepinja i kajmak bi također mogli biti bolji. Naplaćivanje velike porcije ćevapa od 50 kn + dodatnih 9 kn za kajmak čini se pretjerano za restoran tako bazičnog interijera (očekivao bih barem da je okus ćevapa nevjerojatan, ali nije). Međutim, usluga je bila dobra, a hrana sve skupa u redu, ipak puno bolja od nekih poznatijih ćevabdžinica diljem Zagreba”, kaže Karlo.

“Drugi najbolji ćevapi u gradu, usluga brza i ljubazna”, kratak je Ivan.

“Vrlo jednostavan restoran s niskim cijenama. Izgleda kao kafeterija. Hrana je ok, dobar izbor piva. Nedostaje mu udobnosti i ukrasa, ali s druge strane sve je jeftino”, odlučan je Danijel kojemu je 60 kuna za porciju ćevapa malo.

“Nije savršeno, ali daleko iznad prosjeka i prilično jeftino…”, napisao je Jura.

“Super ćevapi”, zaključuje Ivana.

Što uopće znači zdravljak?
Bilo bi dobro da i to razjasnimo. Zdravljak je zapravo samo vrsta ugostiteljskog objekta, a prema Pravilniku mora imati prostoriju za usluživanje gostiju, točionik, rashladnu vitrinu za slastice ako ih uslužuje, kuhinju ili prostor za pripremanje jela i slastica s odgovarajućim termičkim blokom te priručni prostor za čuvanje hrane i bezalkoholnih pića.

anketi nam priznajte jeste li znali što znači “zdravljak” u zdravljak Sportu pa idemo dalje na ćevape.

Poluohlađena lepinja, ajvar u plastici, luka tek za pod zub
Našom porcijom ćevapa u utrinskom Sportu nismo oduševljeni. Na stol su došli u poluohlađenoj lepinji, a ni oni nisu baš bili prevrući. Ne znamo što se dogodilo s obzirom na to da nije bilo gužve, a i relativno smo ih kratko čekali.

Lepinja je bila nedovoljno sočna, a s druge strane malo masnjikava, ajvar smo dobili u plastičnoj posudici za dostavu koja je čak imala i poklopac, a kajmak u keramičkoj zdjelici. Luka je bilo malo, ili smo možda mi toliki fanovi da ispod glavice po porciji ne priznajemo. Ok, zatražili smo luka dodatno jer nam je ovo dobiveno otišlo već kod drugog ćevapa.

Sami ćevapi su, doduše, bili dobri. Iznimno sočni, s onim seksepilnim zapečenim tragovima, dobro začinjeni. No, što nam to znači kad lepinja nije bila onakva kakvu bismo je zamislili u jednoj od najboljih ćevabdžinica u Zagrebu? Jednostavno, nije to bilo to.

Eto, ne znamo što se dogodilo zdravljaku Sport. Možda loš dan. I, ne – 60 kuna za porciju ćevapa nije malo.

index.hr