DEČAK IZ KINE JASNO VIDI U MRKLOM MRAKU: Njegove oči sijaju kao kod mačaka, a lekari smatraju da je MUTANT

Svijet

U kineskom gradu Dahua živi dečak Nong Josui za koga tvrde da vidi sve u mrklom mraku.

Nedavno smo pisali o dečaku koji je zarobljen u telu starca, a sada vam donosimo priču iz Kine o dečaku koji vidi u potpunom mraku.

Dečak koji je rođen sa neverovatno plavim očima koje odbijaju svetlost iznenadio je naučnike svojom sposobnošću da vidi u potpunom mraku.

Noung Joušui iz provincije Dahua u Kini zapanjio je doktore koji su se uverili da njegove oči reflektuju plavu neonsku svetlost kada se spoljašnji izvor svetla usmeri u njih.

Doktori su se pozabavili njegovim slučajem nakon što ga je u lokalnu bolnicu doveo zabrinuti otac. Oni su oca pokušali da umire rečima da će dečakove oči vremenom postati “normalne”, ali to se do sada nije dogodilo.

“Primetio sam da su mu oči plave pa sam ga odveo u bolnicu da proverim da li je sve u redu. Rekli su mi da ne brinem i da će postati tamne kada bude malo porastao, ali to se nije desilo”, rekao je Nongov otac.

Po svemu ostalom, dečak je isti kao njegovi vršnjaci, ali smeta mu jaka sunčeva svetlost. Ovako nešto do sada je zabeleženo samo kod nekih životinja.

Pojedini lerari smatraju da je ovo posledica mutacije, zbog evolucije.

Medicinski stručnjaci, međutim, veoma su skeptični po pitanju ove priče. Naime, noćni vid kod životinja omogućava tanak sloj posebnih ćelija koje ne postoje kod čoveka. Da bi se takve ćelije pojavile u sklopu ljudskog oka, neophodno je da se niz mutacija odigra odjednom, što je prema rečima lekara nemoguće.

Oftalmolog Džejms Rejnolds tvrdi da Nong Josui verovatno nema sposobnost noćnog vida, već jednostavno vidi mnogo bolje od drugih ljudi.

“Mutacije koje bi čoveku podarile noćni vid zahtevaju dug vremenski period. To je potpuno apsurdno, baš kao kada bismo očekivali da se rodi čovek sa krilima”, rekao je on.

stil kurur.rs