Tragedija: Došao sa porodicom u Tursku da posjeti svog oca i svi su stradali u zemljotresu

Svijet

Beživotna tijela cijele porodice pronađena zbijena ispod ruševina.

Priča o Buraku Firiku, 35-godišnjem softverskom inženjeru koji je došao u Kahramanmaraş da vidi svog oca, koji je imao operaciju srca, i koji je sa svojom porodicom stradao pod ruševinama, duboko je pogodila cijeli svijet.

Objavljeno je da su beživotna tijela porodice pronađena zbijena ispod ruševina.

Nakon zemljotresa magnitude 7,7 i 7,6, čiji je centar Kahramanmarasu, Turska ulaže izuzetne napore da spasi živote pod ruševinama i zaliječi rane žrtava potresa. Ali uprkos svim naporima, tužne novosti se i dalje pojavljuju.

Novine New York Post u SAD-u su široko propratile priču o softverskom inženjeru Buraku Firiku, koji je živio u New Yorku i poginuo u zemljotresu u Kahramanmaraşu.

Firik, 35, koji je sa suprugom Kimberly i dvoje djece došao u grad Elbistan u Kahramanmarasu da posjeti svog oca koji je imao operaciju srca, poginuo je pod ruševinama sa cijelom porodicom.

Kimberlyna sestra Salma Salazar, koja je učestvovala u prijenosu CNN-a, u suzama je ispričala porodičnu tragediju i izjavila da, iako su čekali 12 sati s nadom, niko nije preživio.

Navodeći da su u zemljotresu poginuli njena sestra Kimberly, zet Burak Firik, dvogodišnji nećak Hamza, jednogodišnji nećak Bilal i majka od Fikira. Salma je navela da je jedini preživjeli u porodici otac koji je imao operaciju srca.

CBC News je naveo da se zgrada od pet spratova srušila u drugom zemljotresu i da je cijela porodica pronađena zbijena ispod ruševina, javlja turski portal Hurriyet.

titoxnet