VELIKO SRCE BOSANSKO: Tokom sergije u Bužimu skupljeno čak 79.000 KM!

Svijet

Nakon džuma namaza u petak, 10. februara, odlukom reis-uleme Husein-ef. Kavazovića organizovana je i dženaza ali i segija, na kojoj je samo u Bužimu prikupljeno preko 79.000 KM, ova sredstva bit će donirama područjima pogođenim zemljotresom u Turskoj i Siriji.

Prema prvim izvještajima u bh. džamijama prikupljene su stotine hiljada maraka, a značajna sredstva izdvojena su kako u malim džematima, tako i u velikim bh. centrima.

U svim džamijama širom Bosne i Hercegovine organizirana je sergija za pomoć narodu Republike Turske i Sirije nastradalom u zemljotresu. Putem sergije u ovim džematima je sada prikupljeno gotovo 100.000 KM.

“Zahvaljujemo se svima koji su velikodušno učestvovali u ovom dobročinstvu. Svi koji žele pomoći narodu Republike Turske i Sirije i biti dio ovog dobročinstva novčana sredstva mogu uplati i na račun Medžlisa Islamske zajednice Tuzla”, naveli su iz tuzlanskog Medžlisa.

Iz Medžlisa Islamske zajednice Bužim potvrdili su da je na sergiji za pomoć narodu Republike Turske i Sirije nastradalom u zemljotresu na području Bužima prikupljeno čak 79.000 KM!

life.ba