„Ruka joj je bila kompletno iščupana i spaljena“: Doktor koji je operisao Deu Đurđević otkrio detalje njenog zdravstvenog stanja

Region

Voditeljka je pre par godina doživela tešku saobraćajnu nezgodu.

Dea Đurđević zbog zadobijenih povreda imala je preko 20 operacja, a čak dva puta je doživela kliničku smrt.

Poslednja u nizu bila je operacija pre nekoliko dana, posle koje je voditeljka nastavila uspešno svoj oporavak.

Ona je sada podelila detalje borbe nakon saobraćajke, zajedno sa profesorom i načelnikom odeljenja za rekonstruktivnu ortopediju i mikrohirurgiju Marko Bumbaširević.

„Ja sam te 2019. godine legla na vaš sto da i meni vratite amputiranu ruku i sada mi je drago što sam manje od 48 sati nakon operacije koja je trajala tri sata razgovaram sa vama i meni je to čast“, ispričala je Dea gostujući u jednoj emisiji.

Dr Bumbaširević je opisao kakva je bila povreda doktorke, kao i proces lečenja.

„Ljudi ne shvataju da je kod gospođiće Đurđević ruka bila kompletno iščupana. Mora da se objasni da mnogo znači postojanje ruke u svakom smislu, nijedna proteza to ne može da zameni ekstremitet. Bio je primer da je jedan zemljoradnik, kome je ruka takođe bila otkinuta i samo čudom je uspela operacija, jer je tako otkinut ekstremitet putovao po Srbiji, a danas vozi kamion i što je najvažnije, može da zagrli svoju decu“, rekao je Bumbaširević.

„Meni ste izvadili nerv iz noge i stavili ga u ruku“, pojasnila je Dea.

„Tako je, ruka je tako bila iščupana i spaljena, a jedan nerv nije ni postojao, a drugi su bili otkinuti. Opšte stanje pacijentkinje je bilo komplikovano u tom momentu, da su morali da se nakaleme krvni sudovi, a kasnije kada se oporavila, uradili smo rekonstrukciju nerava, ali konstantno mora da se vežba. To što oseća toplo i hladno je izuzetno važno“, pojasnio je dr Bumbaširević.

nova.rs