Plivanje za Časni krst: U Nišu najmlađi je i najbrži, u Aleksincu odbrana tilule

Zanimljivosti

Na Bogojavljenje se za Časni krst plivalo i u Nišavskom okrugu. U Nišu je od 19 plivača najbrži bio 18-godišnji Marko Todorović, u Svrljigu je po drugi put pobedio Milan Milutinović, a u Aleksincu gde je prošlogodišnji pobednik Milorad Džunić ponovo prvi došao do krsta.

U Nišu je plivanje za Časni krst organizovano po 17. put na otvorenom bazenu “Čair”, a među učesncima su, pored pripadnika Vojske Srbije, policije i žandarmerije bile i dve žene. Tradicionalnim puštanjem golubova, trka je počela, a do krsta je najbrže doplivao najmlađi učesnik Marko Todorović, kome je ovo prvo Bogojavljensko plivanje.

On je od organizatora, Opštine Medijana, dobio novčanu nagradu od 30 hiljada dinara, zlatni lanac sa priveskom krsta, kao i lovorov venac. Ostali učesnici, takođe su dobili zlatne priveske.

Nastavnik fizičkog opet najbrži u Svrljigu
U Svrljigu se za Časni krst plivalo na Svrljiškom Timoku i na prirodnom bazenu u Popšici.

Najbrži od osmorice učesnika ove godine bio je Milan Milutinović, nastavnik fizičkog u Osnovnoj školi “Dobrila Stambolić” i njemu je kao nagrada pripao srebrni lanac sa krstom.
Milutinoviću je ovo druga pobeda u Bogojavljenjskoj trci, a prvi put najbrži do Časnog krsta bio je 2015. godine.

Među učesnicima koji su plivali na Južnoj Moravi u Opštini Doljevac najbrži je bio Pukovčanin Siniša Smiljković, dok je u Aleksincu na nasipu “Jakovljević i sin”, prošlogodišnji pobednik Milorad Džunić ponovo doplivao prvi do Časnog krsta.

juznevesti.com