Vučić se ispovedio Jovani Jeremić i otkrio strašnu istinu

Region

Pravo sa Svete Gore predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je na ispoved kod Jovane Jeremić, voditeljke jutarnjeg programa na TV Pink. Produhovljen i pun mirnoće listao je dnevno-političke događaje, analizirao izazove koji čekaju našu zemlju, ponovo je pričao o sebi u trećem licu, a uspeo je i da se osvrne na to kako je protekao doček Nove godine u prestonici.

Iako veći deo “eksluzivne” ispovedi predsednika Srbije, po povratku sa Hilandara, nije predstavljao baš neku ekskluzivu, ne može se reći da nismo čuli ništa novo. Kao što su prethodnim godinama padali rekordi u kilometrima autoputeva, izgrađenim fabrikama, stopi nezaposlenosti, rastu BDP-a, broju poštenih i siromašnih predstavnika vlasti po glavi stanovištva, tako je i u smiraj 2022. i na samom početku 2023. vlast ostvarila još jedan rekord vredan pohvale – Beograd je posetio najveći broj špijuna u novijoj istoriji.

“Nemojte da smetnete sa uma, za Novu godinu i Božić Beograd je bio kao Kazablanka. Rekord smo postigli, špijuni su okupirali sve hotele. Privatne smeštaje kuće, zgrade vile. U Beogradu to nije zabeleženo od Drugog svetskog rata pa do danas”, saopštio nam je Vučić.

Ako je verovati predsedniku (a što ne bismo, on je predsednik i uvek govori istinu), svi oni koji su ostvarili rekordan prihod uspeh duguju špijunima iz celog sveta koji čak ni za Novu godinu nisu mogli da izdrže, a da ne čuju šta to sprema taj Vučić kome nikako ne mogu da uđu u glavu.

Mada, ako malo bolje razmislimo, pošteno je reći da hotelijeri, vlasnici privatnog smeštaja i vlasnici vila rekordnu zaradu duguju upravo Vučiću zbog kog su špijuni i stigli u Beograd.

Zato bi bilo najpošetenije da se organizuju i da procenat od zarade ustupe čoveku preko čijih su se leđa bukvalno preko noći oparili.

A da li je narod razumeo – zašto su špijuni “naluđu noć u godini” proveli u Beogradu?

Tokom otvaranja duše kod Jovane Jeremić, predsednik je izostavio da kaže zbog čega je “Beograd postao kao Kazablanka”, niti je govorio o tome kakve su mere preduzete kako bi se predupredile neželjene aktivnosti stranih tajnih službi.

Zli jezici bi rekli da su špijuni namerno došli u glavni grad kako bi Vučić mogao da priča o njima, a ne o sunovratu njegove kosovske politike, porazima koje niže na međunarodnom planu i udaljavanju Srbije od Evropske unije. Neki dušebrižnici bi se čak usudili da kažu da je sve ovo priprema terena i smišljanje opravdanja za vraćanje Zakona o policiji u etar, a verovatno ima i onih koji sumnjaju da je predsednik ova saznanja dobio od direktora BIA koji ne pravi razliku između opozicije i stranih špijuna i da su zapravo opozicionari ti koji su okupirali hotele, vile i privatne smeštaje.

Oni najzlonamerniji bi pak samo rekli da je ovo još jedna u nizu laži šefa srpske države, ali njih nećemo slušati, jer predsednik je poznat kao čovek koji retko, gotovo nikad, ne laže narod.

Ono što predsednik vrlo dobro zna to je da se na kraju računa samo zarada, a špijuni su, mora se priznati, dobro otvorili za Novu godinu i Božić. Ostavili su svoj špijunski novac ovde, a otišli su praznih ruku, pošto nisu uspeli da uđu u Vučićevu glavu.

Upravo je to razlog zbog čega se u ugostiteljskim krugovima uveliko govori o tome da su špijuni daleko bolji gosti od turista iz Bugarske koji su dolazili u Beograd samo da bi videli kako izgleda novogodišnja rasveta (doduše, postoji i teorija da su špijuni svih prethodnih godina bili prerušeni u bugarske turiste, da su zbog toga izmislili ovako glup povod za dolazak u prestonicu Srbije i da su tek sad otkrili svoje pravo lice).

Bilo kako bilo, hvala špijunima na poseti! Ili što bi predsednik rekao: „Dođite nam opet i ostavite nam svoje pare“.

nova.rs